З’явилася інформація про мобілізацію шкільних учителів: що слід обов’язково врахувати

В Україні вже вдесяте продовжили воєнний стан і загальну мобілізацію. Багато підприємств позбулися великої частини трудових ресурсів через призов працівників-чоловіків. Проте школи поки що тримаються. Згідно з чинним законом, мобілізація вчителів не передбачена.

 

З’явилася інформація про мобілізацію шкільних учителів: що слід обов’язково врахувати – today.ua
Чи матимуть вчителі відстрочку від мобілізації, коли ухвалять новий закон, розповіли Факти ICTV.

Оновлений законопроєкт про мобілізацію, який уже проголосований у першому читанні, також передбачає відстрочку від мобілізації для працівників сфери освіти. Зокрема, право на відстрочку там прописано для таких категорій фахівців:

наукових і науково-педагогічних працівників вишів і коледжів, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь;
викладачів училищ;
учителів.
При цьому для викладачів вишів і коледжів існує норма, що вони мають працювати у цьому навчальному закладі, як мінімум, на 0,75 ставки.

А от що стосується шкільних вчителів, то вони повинні працювати в школі на повну ставку, щоби мати право на відстрочку від мобілізації. На це обов’язково слід звернути увагу адміністрації навчальних закладів. Адже, якщо ця умова не буде виконана, то чоловіка-викладача можуть мобілізувати.

До речі, відстрочка для викладачів і вчителів дійсна на весь період їхньої роботи в навчальному закладі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.