Долар продовжив падіння: чи варто українцям скуповувати валюту

На офіційному ринку готівковий долар за тиждень здешевшав на 5 копійок, євро – на 20 копійок. Незважаючи на стабільність курсу, на готівковому ринку помітна висока активність покупців валюти.

Який прогноз курсу на поточний тиждень та чи варто скуповувати валюту, досліджував ТСН.

За прогнозами експертів, стабільний курс збережеться ще тиждень як на безготівковому, так і на готівковому ринках. Коливання вгору-вниз можливі у межах 10 коп. в залежності від щоденного попиту та пропозиції.

Оскільки попит на валюту з боку бізнесу, перш за все імпортерів, був низький, а пропозиція її достатня, це сприяло зміцненню гривні. Експерти вважають, що така ситуація триватиме ще тиждень-два, потім держконтракти запрацюють: вже є рішення ЄС про макрофінансування і очікується таке ж рішення від США. Це приведе до зростання попиту на валюту і її поступового подорожчання як на безготівковому, так і на готівковому ринках.

Експерти стверджують, що для отримання прибутку у найближчі місяці гривня пріоритетніша, ніж долар чи євро.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин пропонує найдоступніший варіант: короткострокові гривневі депозити, на три місяці під 10-12% річних. Це перевищить рівень інфляції, яка 2024 року прогнозується на рівні 8-9% і дозволить дещо заробити.

Порада президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка – інвестиції у військові облігації, вони вигідніші на 4-6%, ніж банківські депозити.

Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин радить не продавати валюту без крайньої необхідності, бо курс за яким її приймають банки або обмінні пункти, низький.

“Щодо купівлі валюти – курс для цього також вигідний. Але варто розуміти: прибутку доведеться чекати довго, можливо, рік і більше. Плюс “твердої” валюти – ви гарантовано забезпечуєте свої заощадження від знецінення, адже долар навряд чи дешевшатиме надалі, дно досягнуте”, – зазначає експерт.

Читайте також  Україну накриють грози та сильні вітри: Якою буде погода на початку серпня

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.