Масштабна заміна генералів у ЗСУ: Зеленський терміново видав низку указів — кого на кого поміняли

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк призначений новим керівником Сухопутних військ, на зміну Олександру Сирському, який перед тим був призначений головнокомандувачем Збройних Сил України. Інформацію про це оприлюднив РБК-Україна, посилаючись на відповідний указ президента Володимира Зеленського.

Напередодні Павлюк був звільнений з посади першого заступника міністра оборони за рішенням Кабінету міністрів.

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк має багаторічний досвід військової служби. Він був командиром українського миротворчого контингенту в Косово у 2006-2007 роках та очолював 24-ту окрему механізовану бригаду з 2010 по 2015 рік.

Павлюк відзначився активною участю у відбитті російської агресії в 2014 році, в той час як він командував бригадою, яка звільнила Слов’янськ, Краматорськ, Сіверськ та Лисичанськ.

Пізніше він обіймав різні посади в Збройних силах України, включаючи заступника командувача військ оперативного командування “Захід” Сухопутних військ та командувача підготовки в Сухопутних військах.

Відповідно до приписів, зміни також торкнулися інших високопосадовців ЗСУ, зокрема генерального штабу, командування об’єднаних сил, десантно-штурмових військ та сил територіальної оборони.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.