Потрібно запобігти цьому, долар може зірватися остаточно: українцям сказали, чи потрібно терміново бігти в обмінники

На готівковому валютними ринку курс коливатиметься в рамках 37,8-39 грн/$ та 41-43 грн/€.

Яким буде курс долара?

Як інформує “УНІАН”, наступного тижня головні тренди валютного ринку не зазнають змін: регулятор реалізовуватиме стратегію незначної “корекції” співвідношення попиту і пропозиції на міжбанку, час від часу збільшуючи чи зменшуючи обсяг валютних інтервенцій.

Про це у коментарі розповів начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий.

За його словами, разом з тим, міжнародних запасів валюти цілком вистачає для досить тривалого здійснення гнучких інтервенцій обсягом в середньому 2,5-3 млрд дол. на місяць.

Крім того, будь-які зміни курсів валют не будуть загрозливими, проте вони залишатимуться різноспрямованими – курс незначно зростатиме або ж навпаки – знижуватиметься.

Важливим також буде те, що готівковий ринок формуватиме курси згідно з курсами міжбанку, беручи їх за основу власної курсової політики.

Щодо чинників, які можуть впливати на ситуацію на валютному ринку, експерт виділив загальний обсяг та системність отримання макрофінансової допомоги.

“Цей фактор впливатиме не лише на валютний ринок, а взагалі на ситуацію в економіці країни. Згідно з розрахунками урядовців, щомісяця Україна потребує до 3 млрд дол. допомоги, кошти з якої перекриватимуть видатки бюджету, а також емоційний стан суспільства – його стійкість до випробувань війною. Сюди ж варто віднести й протидію різноманітним ворожим ІПСО, покликані розхитати суспільство. Тому важливим буде запобігання появі будь-яких панічних настроїв, хворобливого ажіотажу та інших ірраціональних збудників попиту”, – зазначив Лєсовий.

Основні ж характеристики валютного ринку, за прогнозом банкіра, впродовж 12-18 лютого будуть такими:

курсові коливання на міжбанку відбуватимуться в коридорі 37,5-38,5 грн/$ та 40-42 грн/€, а на готівковому ринку зміни курсів будуть у рамках 37,8-39 грн/$ та 41-43 грн/€;

Читайте також  Стало відомо, скільки буде коштувати долар після різдвяних вихідних графіка

поточні курсові зміни на міжбанку не перевищать 0,2 грн, на готівковому ринку – 0,3-0,5 грн;

різниця між курсами купівлі та продажу збережеться на рівні попередніх кількох тижнів: на міжбанку – до 0,1 грн, на готівковому ринку – 0,5-1 грн;

різниця між курсами міжбанку та готівкового ринку: до 0,5 грн (курс купівлі), до 1 грн (курс продажу).

“Іншими словами, наразі є всі підстави вважати, що загальна картина валютного ринку не зміниться: баланс між попитом і пропозицією може бути збереженим. Відповідно всі поточні зміни будуть більш-менш очікуваними та досить стандартними”, – резюмував Лєсовий.

Курс валют в Україні:

Готівковий курс долара до гривні в банках України у четвер, 8 лютого, знизився на 2 копійки – до 38,05 грн за долар в середньому. Середній курс євро до гривні сьогодні не змінився і складає 41,30 грн за євро.

Курс долара до гривні у “ПриватБанку” у четвер, 8 лютого, залишився без змін – 38,05 грн за долар. Курс євро у фінустанові сьогодні також залишився без змін і становить 41,35 грн за євро.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.