Не знає про війну і рідних: у в’язниці Таїланду знайшли альпініста з України, який вважався загиблим

Український альпініст Георгій Сутурін зник безвісти кілька років тому. Нещодавно його знайшли живим у тайській в’язниці.

Український альпініст та фотограф Георгій Сутурін понад 3 роки вважався мертвим. За щасливим збігом обставин нещодавно стало відомо, що він живий, але перебуває у в’язниці Таїланду. На жаль, йому не повідомляли про те, що відбувається на батьківщині та долю рідних, пише РБК.

Про місцезнаходження Сутуріна повідомив піаніст гурту “Бі-2” Гліб Колядін, коли з колегами опинився у в’язниці у Бангкоку. Музикант запевняє, що умови утримання ув’язнених у цій в’язниці схожі на “пекло”.

“Він сидить уже три роки. Людині 58 років, за минулі три роки вона втратила зв’язок зі своїм сином“, – Прокоментував Колядін.

За словами піаніста, альпініст потрапив за ґрати до початку пандемії та повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну, тому багато новин стали для нього відкриттям. У в’язниці він міг дізнаватися щось лише з уривків газет, які він може знайти раз на тиждень на прогулянці.

“А головне, він не знає, чи його син живий чи ні і що з ним відбувається“, – розповів музикант.

У МЗС України кажуть, що їм давно відомо про долю Сутуріна і зараз дипломати намагаються допомогти йому звільнитися та повернутися до України, оскільки таке бажання висловив сам чоловік.

Альпініст переїхав до Таїланду у 2017-2018 роках. На його сторінках у соцмережах періодично з’являлися фотографії з екзотичної країни, тому друзі були впевнені, що причин для переживання немає.

Однак друг Георгія розповів, що у грудні 2018 року йому повідомили про нібито смерть альпініста. Йому написала подруга Сутуріна, яка пізніше видалила свій обліковий запис. Подробиці події нікому не відомі.

Читайте також  Зниклого 16-річного прикарпатця знайшли мeртвuм

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.