Затримано українського пенсіонера, який перевозив 455 000 євро у Німеччині, – іноЗМІ

Пpo цe пoвiдoмляє iнтepнeт видaння “VNSN.ua” з пocилaнням нa Bild. Митники зустріли 66-річного мандрівника в аеропорту Мюнхена і отримали сюрприз: чоловік мав при собі майже 455 000 євро готівкою. До таких грошей він прийшов за незвичайних обставин.

Відповідно до заяви митниці, пенсіонера регулярно перевіряли на виїзді біля вильоту в аеропорту Мюнхена, і під час допиту він віддав близько 300 євро. Більше готівки спочатку виявити не вдалося. Після завершення перевірки пенсіонеру під час посадки невідомий чоловік передав валізу ручної поклажі. У ручній поклажі пенсіонера було 455 тисяч євро.

Чоловіка повторно перевірили та в переданій ручній поклажі виявили майже 455 тисяч євро. Грошові кошти вилучено, а на пенсіонера відкрито провадження у вигляді штрафу. “Чоловік не надав жодної інформації про походження грошей”, – сказала прес-секретар головної митниці в Мюнхені.

Розслідування триває. Митниця попереджає: люди, які залишають Німеччину з готівкою – тобто готівкою та цінними паперами, а також золотом з високим вмістом золота – загальною вартістю 10 000 євро або більше до країни, що не входить до ЄС, або які в’їжджають до Німеччини з країни, що не входить до ЄС, повинні письмово задекларувати цю суму відповідальній німецькій митниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.