“От офіційно заявляю, я за пів року можу перекрити всю корупцію!” Нардеп Тищенко: закладаюся на свій мандат, що можу!

Екс”слуга народу” Микола Тищенко готовий очолити боротьбу з корупцією в Україні. Про це він розповів в інтерв’ю “Інформатору”. Політик впевнений, що весь необхідний для цього досвід у нього є – від бізнесового до телевізійного.

Ми зустріли народного депутата біля його будинку у центрі столиці. Він запропонував поговорити у затишній атмосфері у кав’ярні навпроти. Собі він замовив фільтр-каву.

“Інформатор” запитав Миколу Тищенка про розлучення з Аллою Барановською. Ресторатору закидали, що розставання із дружиною, мовляв, було фіктивним – начебто задля приховування статків. А близькі Алли кажуть, що начебто вона просто втомилася від зрад. На це народний обранець нам категорично відповів, що особисте життя не буде обговорювати ні в якому разі.

“Мені приховувати немає чого, все є в декларації, про розірвання шлюбу я відповідати не буду!”, – відповів політик. Зазначимо, що за останні три роки він декларацію не подавав. Остання стосується його майнового стану на 2020 рік. “Декларацію чекайте, подамо як усі”, – зазначив нам Тищенко. Нагадаємо, що за законом він має подати відомості про майновий стан за 2022 рік до 31 січня, а за 2023-й – до 31 березня.

А от про корупцію колишній телеведучий говорив більш охоче. За словами Тищенка, в нього величезний досвід боротьби з нечистими на руку людьми – такий, що він здатний побороти корупцію по всій країні всього лише за пів року.

“Я прийшов в політику із бізнесу, я прийшов в політику із реального сектору, де я будував компанію понад 25 років. Вона була одна зі самих потужних у своїй галузі, одна зі самих, відверто кажучи, крутих. Тому є досвід”, – каже депутат.

Читайте також  Зеленський пригрозив депутатам і чиновникам, які працюють на власну "кишеню": "Мінімум підуть під суд"

А досі він не поборов корупцію, бо не було політичної волі зверху. За словами політика, зробити це не так вже й важко.

“Я ж не можу один перекрити всю корупцію в країні. Хоча якби була така воля у президента, наприклад, у прем’єр-міністра, це можна зробити. За пів року, навіть на спір свого депутатського мандату, я можу перекрити всю корупцію, її немає чого перекривати. Україна хоча і велика країна, але вона маленька. Тут все зрозуміло. По третьому – п’ятому рукопотисканню все зрозуміло. От офіційно заявляю, я за пів року можу перекрити всю корупцію”, – впевнений Тищенко.

Депутат запевняє, що у цьому напрямку в нього успіхи вже є – як голова ТСК з питань неефективної діяльності у лісовій та екологічній галузях, він зміг побороти масове нелегальне вирубування лісів на Закарпатті. “Ми перевіряємо все. Ніхто не може ані домовитися, ані збігти від нас, ми перекриваємо все. Коли я приїжджаю в регіон, ліс перестають пиляти – бо всі знають, що Тищенко в регіоні. Тому що я такий, що можу і вночі (приїхати з перевіркою). А ви знаєте, що сьогодні ліс возиться саме вночі, навіть в комендантську годину”, – розповідає він.

Досвід у телешоу згодиться

До того ж у сфері боротьби з корупцією колишньому ресторатору став би у пригоді навіть його телевізійний досвід. І саме тому, впевнений він, його не допускають до перевірки якості харчування військових.

“Я шість років працював в “Майстер Шеф”. Ну хтось із народних депутатів краще знається на смаках, на якості того ж харчування? Але чомусь мене навіть не запрошують перевірити харчування в армії! А чому так? Тому що знаю, що якщо я прийду, буде харчування на найвищому рівні. І треба буде працювати, а не відкати комусь давати”, – запевнив Микола Тищенко

Читайте також  З Прикарпаття депортували мігранта-вбивцю. ФОТО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.