З’явилися добрі новини для водіїв: запрацювали нові правила — таке вперше

Для водіїв в Україні запрацювали нові правила
Міністерство внутрішніх справ запустило у Дніпрі пілотний проєкт важливої ​​послуги. Подробиці опубліковано в Telegram-каналі МВС України.

Відтепер люди з інвалідністю можуть навчатися для отримання посвідчення водія категорії С1. Повідомляється, що теоретична частина підготовки становить 74 години, а практична – 58,5 години.

В автошколі всі охочі проходитимуть практику на спеціально обладнаному автомобілі Форд Транзит із ручним керуванням.

Повідомляється, що таке навчання доступне для людей з порушеннями опорно-рухового апарату, порушеннями функцій слуху та зору, які мають на дату подання документів чинну медичну довідку форми №083/о.

Для вступу необхідно заповнити заяву на ім’я керівника автошколи та підготувати такі документи:

Копію паспорта громадянина України;
Копію облікової картки платника податків;
Медичну довідку форми №083/о;
Фотографію розміром 3,5 х 4,5 см.
Наприкінці 2023 року у Дніпрі на базі автошколи для людей з інвалідністю стартувало тестування послуги навчання на транспортних засобах категорії С1.

У МВС вивчають запит на таку послугу, адже відповідне навчання дало б людям з інвалідністю додаткову можливість працевлаштування. Наразі охочі можуть приєднатися до пілотного проєкту.

З початку повномасштабної російської військової агресії кількість державних послуг, що надаються сервісними центрами МВС, стали доступнішими, прозорішими, формат їх надання розширив географію навіть за кордоном, багато з них перейшли в онлайн формат.

Також тепер можна отримати послуги не за місцем прописки, а в місті проживання, що є дуже важливим для людей, чиї населені пункти під окупацією або там йдуть бойові дії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.