Україні загрожує демографічна криза: деякі регіони країни можуть стати безлюдними

Демографічна ситуація в Україні ще до війни залишала бажати кращого, а після початку повномасштабного вторгнення РФ стала ще гіршою. Але в майбутньому може статися так, що деякі регіони країни взагалі стануть безлюдними.

Заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ розповів у новому інтерв’ю про існуючу проблему та підготовку реалізації проекту щодо покращення демографічної ситуації в країні. Олександр Гладун також зазначив, що є низка регіонів в Україні, де, можливо, не житимуть люди.

Журналісти поцікавилися в експерта, чи є загроза, що українські землі можуть стати безлюдними. За словами демографа, у майбутньому потрібно буде вирішувати проблему розвитку територій на кордоні з Росією та можливість розміщення там населення. Бо саме ці землі не перебувають у безпеці.

“Чи варто там будувати якісь промислові підприємства чи розвивати тільки сільське господарство. На жаль, ми не знаємо, як поведеться країна-агресор через рік, два, десять після нашої перемоги. Адже навіть після того, як ми вийдемо на кордони 1991 року, вони, швидше за все, обстрілюватимуть нашу територію”, – додав Гладун.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.