Батькам на замітку: у школах тепер працюватимуть спец офіцери, що це означає

У всіх школах Київської області учнів охоронятимуть спеціальні офіцери, про що повідомили у прес-службі поліції.

Так, у понад 400 школах до кінця січня з’являться офіцери освітньої безпеки. Вони контролюватимуть пропускний режим у навчальних закладах, співпрацюватимуть з екстреними службами та реагуватимуть на правопорушення.

«Поки що навчання проходять чинні правоохоронці. Вони розпочинатимуть службу в школах у рамках проекту «Офіцери служби освітньої безпеки». Потім їх замінять офіцери СВБ, які пройдуть відбір та відповідну підготовку», – йдеться у повідомленні у поліції.

Нагадаємо в 2023 році в українських школах було три форми навчання: очна, дистанційна та змішана. Перевага надається очній, але рішення про формат приймали директори шкіл. У регіонах, де це неможливо, шукають інших можливостей. Для онлайн-заручення вчителі отримали майже 96 тис. У одного учня може бути не більше 36 уроків на тиждень. При нормі трохи більше 33 уроків згідно із законом. Урок у школі триває 45 хвилин, тому що діти можуть максимально концентруватися на навчанні саме такий час, їх не відволікають фізіологічні чи психологічні потреби.

Наявність захисної споруди – обов’язкова умова для занять в онлайн-режимі. В Україні в 68% освітніх закладів є укриття різного типу, що дозволяє розмістити там 4,7 мільйона учнів і вчителів. Цього недостатньо і місцева влада має активніше будувати укриття у школах, гроші на які були виділені ще у квітні.

Укриття не просто повинно бути обладнане примусовою вентиляцією та обігрівом — там слід створити можливості для навчання у разі необхідності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.