На таку жорстку реакцію не чекали: Зеленський зробив термінову заяву про мобілізацію

Зеленський зробив термінову заяву щодо мобілізації в Україні
У зв’язку з повномасштабним російським військовим вторгненням в Україні вже скоро як 2 роки не припиняється загальна мобілізація. Наразі депутати готують зміни до мобілізації, які будуть прописані у новому законопроєкті. Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву про мобілізацію на форумі в Давосі. Відео опубліковано на YouTube-каналі Офісу президента.

Під час виступу за підсумками Міжнародного економічного форуму в Давосі глава української держави констатував, що Україні ніколи не вистачатиме людей у ​​питанні мобілізації.

Він виступає за те, щоб військовозобов’язані чоловіки, які перебувають за кордоном, повернулися в Україну. За словами Зеленського, це питання закону та справедливості.

Президент України додав, що чоловіки мобілізаційного віку, згідно з українським законом, повинні перебувати в Україні. Якщо вони не воюватимуть, тоді повинні працювати на благо своєї країни.

Зеленський поділився, що зарплата одного військового – це податки 6-8 осіб. А допомога від західних союзників не йде на такі витрати бюджету.

Тому глава держави зазначив, що якщо чоловік не на фронті, тоді має працювати та сплачувати податки. Особливо гостро постає питання сплати податків під час війни.

Президент України підкреслив, що росії все одно, скільки чоловіків мобілізувати, оскільки країна-агресор відноситься до чоловіків як до трупів, до м’яса.

Україні ж не все одно, чи повернеться людина з фронту. Навіть якби за кількість жителів Україна та рф мали рівні показники, Зеленський заявив, що ми б не кидали людей під танки. Але реальність така, що населення України в 4 рази менше, ніж у росії.

Також Зеленський додав, що Україна виборює права людей і поважає їхні права на відміну від рф. Але з урахуванням різниці в населенні, Україні завжди не вистачатиме людей у ​​війні проти рф.

Читайте також  У Тлумачі зустріли та провели в останню пyть полеглого воїна Іллю Мартинова

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.