Ризик обвалу гривні в 2024 році: експерт розповів, чи потрібно готуватися до найгіршого

Повномасштабна війна триває і дуже впливає на курс гривні. Чи можливий у 2024 році серйозний обвал національної валюти, розповів дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний у коментарі thepage.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Завдяки вдалим діям Національного банку українська валюта досі не досягла позначки 40 гривень за долар. Курс, хоч і зріс, але коливання вдалося пом’якшити.

Антон Курінний зазначив, що найсерйозніші стрибки валюти спостерігалися в останньому кварталі 2023 року, то регулятор стабілізував ситуацію. Певну стабільність НБУ підтримуватиме і надалі.

“Нацбанк шляхом продажу в середньому 2 – 3 мільярди доларів щомісяця згладжує стрибки та підтримує гривню“, – зазначив експерт.

На думку експерта, точно спрогнозувати, яким буде 2024 рік, вкрай непросто. Багато залежатиме від того, як швидко Україна отримає фінансову допомогу від міжнародних партнерів. Проте катастрофічного падіння національної валюти не передбачається.

“Ситуація не несе загрози, адже регулятор продовжує втілювати в життя необхідні заходи, виходячи на міжбанківський ринок з інтервенціями“, – наголосив він.

Антон Курінний додав, що надалі різниця між курсом купівлі та продажу буде до 70 копійок.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.