Франківська блогерка Саша Бо та двоє волонтерів потрапили в скандал з технікою для ЗСУ (фото)

Пікап розбив, а мобільне СТО тримає пів року під під’їздом – у Франківську скандал з волонтерським збором з участі відомих блогерів Саші Бо та Назара Blacklist, а також очільника ГО «Народний контроль об’єднаних громад».

10 січня мережею почав ширитись допис про те, що в Івано-Франківську блогери та волонтери, які оголошували збори на автівки для ЗСУ, не відправили машини військовим.

«Друзі, ось які в нас блогери та волонтери! Придбане авто ще в липні 2023 року за допомогою нас, за наші гроші стоїть на прибудинковій території вже більше пів року і ніхто його нікуди так і не відправив!!! Знайте, що ваші старання комусь дуже гріють кишені, напевно, а нашим хлопцям на сході абсолютно не допомагають!», – написала франківка Юлія Бессольцева.

На світлинах, опублікованих франківкою, можна помітити відомих франківських блогерів Назара Blacklist, Сашу Бо, її чоловіка Платона Тарнавського та очільника ГО «Народний контроль об’єднаних громад» Олександра Чепуру. Саме вони у липні 2023 відзвітували, що мобільне СТО придбане і вже незабаром поїде до військових.

Минуло пів року, а авто і досі стоїть в одному з франківських дворів на Пасічній. Як і кілька інших машин, придбаних за донати.

На ситуацію майже одразу відреагували Назар Blacklist та Саша Бо та пояснили все у своїх сторіс.

«Розповідаємо усю ситуацію, яка трапилась: Чепура Олександр, засновник ГО “Народний контроль”, звернувся до нас про допомогу у закритті збору для проекту “Мобільне СТО”. У свою чергу ми сказали, що такий масштабний збір ми не зможемо потягнути, і порадили звернутись до топ блогера. Я зателефонував Олександрі (sashaabo) і попросив зустрітись з Чепурою Олександром. На цій зустрічі він представив їй свій проект, і вона погодилась допомогти йому, зібравши разом зі своєю аудиторією необхідну суму грошей. Олександра провела аукціон, зібрала потрібну суму грошей і офіційно передала кошти громадській організації Олександру. Далі справа була за ним, і він мав реалізувати весь проект. Пройшло вже 6 місяців від закінчення збору, але мобільне сто ще не поїхало на схід», – написав Назар.

Читайте також  Підлітки влаштували гуляння біля Алеї Героїв під російську музику: скандальні кадри

Інфлюєнсерка Олександра Тарнавська, більш відома, як Саша Бо, також прокоментувала ситуацію.

«Саша представився військовим з АТО. Більше того, у нього своя громадська організація. Наш фонд уклав з нею договір і допоміг виконати запит. Мобільне СТО, на яке ми з вами зібрали, стоїть на подвір’ї цього чоловіка Олександра (Чепури – ред). Більше того, у нього на подвір’ї біля 4-ьох авто для ЗСУ, які він просто тримає», – написала блогерка.

Також вона запевнила, що їхній благодійний фонд «Тарнавських», працює прозоро і офіційно і за потреби вони готові надати всі звіти по виконаних запитах.

«Просто коли авто відвозив Платон самостійно в Краматорськ – це одне. Інше – коли ти довіряєш посереднику», – додала Олександра.

В сторіс блогерка опублікувала частину розмови з волонтером.

– Скільки часу машина була на сході?

– Не була ні разу.

Чоловік пояснює, що не відвіз авто, бо потрапив в аварію.

«Коли запитували у Олександра, чому машина ще не вирушила, він пояснив тим, що його брат загинув на війні. І під час похорону у похоронний кортеж врізався п’яний водій. А саме в кросовер, на який збирала Олександра, але у той момент на ньому їхав Олександр у похоронному кортежі», написав Назар Blacklist.

Про розбиту автівку згадувала і Саша Бо.

«Там ще був пікап, який Олександр розбив, бо катався по Франківську, як виявилось», – додала блогерка.

Також в сторіс вона опублікувала фото іншої автівки – карети швидкої, яку ГО Чепури передали на території Собору Преображення Господнього.

«Це авто перемальоване, та стояло на Пасічній в Цитаделі», – коментують франківці.

Тарнавська розповіла, що неодноразово запитувала Чепуру про авто, але постійно отримувала відмазки «я на сході і не можу говорити».

Читайте також  В Україні скасували новорічні корпоративи

«Позавчора теж телефонували. Олександр сказав, що зустрітись не може, бо він на схід поїхав. І через 5 хвилин випадково зустріли його біля Фуршету в центрі міста», – пояснила Саша Бо.

Від себе блогерка обіцяла долучитись до вирішення ситуації.

«Автомобіль заберемо. І самі відвеземо», – написала Саша Бо

Очевидно блогери намагались сконтактувати з Чепурою для вирішення ситуації, але поки безрезультатно.

Версії теж направили інформаційний запит ГО «Народний контроль об’єднаних громад» щодо ситуації з мобільним СТО. Наразі очікуємо відповіді.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.