Тепеp цiль – не енеpгетика! Екcперт пoяснив, куди намaгається влучити росія під час удаpів

Росіяни злякалися.

Минулої зими російські окупаційні війська вдавалися до енергетичного терору, зосереджуючи свої масовані ракетні та дронові удари на обʼєктах енергетики.

Цьогоріч у ворога інші пріоритети, каже авіаційний експерт та провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко.

“Якщо в минулому році росіяни били, скажімо, по енергетиці, то в цьому році… Кияни знають, що знаходиться поблизу метро Лук’янівська.

І в інших містах, де прильоти були, повідомляли, що там завжди поряд знаходяться оборонні підприємства”, – сказав він в ефірі телеканалу “Київ 24”.

Експерт зауважив, що інформація про географічне місце деяких промислових об’єктів України не є секретом. Тим паче, вона є у відкритому доступі в інтернеті.

“Тобто, проаналізувавши цілий ряд ударів останніх за кінець минулого року, за початок цього року, можна загалом сказати, що вони зараз цілять по, скажімо так, оборонній промисловості України, бо вони реально злякалися того, що ми самі здатні будемо випускати багато зразків військової техніки та боєприпасів”, – констатував він.

Атаки рф по Україні

Вранці у понеділок, 8 січня 2024 року, російські окупаційні війська вчергове завдали масованого удару по Україні. Внаслідок атаки загинуло 4 людей, ще 45 – постраждали. Серед травмованих є діти.

За даними Повітряних сил ЗСУ, було збито 18 ракет із 24. Зазначається, що ворог застосував велику кількість ракет, які летять по балістичній траєкторії. Збити їх можна лише за допомогою системи, таких як Patriot.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.