Ахметов озвучив свої вимоги до Росії: тільки вартість знищених заводів у Маріуполі становить $17–20 млрд

Власник СКМ Рінат Ахметов в інтерв’ю НВ Бізнес повідомитв про те, що Компанія СКМ вимагатиме від Росії компенсації за зруйновані промислові підприємства. Тільки вартість знищених заводів у Маріуполі становить $17–20 млрд.

– За відновною вартістю втрати ММК ім. Ілліча та Азовсталі через російську агресію складають від $17 до $20 млрд. Остаточну суму буде визначено в позовній заяві до Росії, – сказав бізнесмен.

Після початку повномасштабного нападу Росії 24 лютого підприємства Азовсталь, ММК ім. Ілліча, Авдіївський коксохім, Луганська ТЕС та ще десятки об’єктів промислової інфраструктури та зеленої енергетики частково або повністю знищені, або змушено були виведені з експлуатації.
– Капіталізація цих об’єктів до початку війни склала десятки мільярдів доларів. Однозначно ми пред’явимо позови до Росії і вимагатимемо належну компенсацію всіх збитків та втраченого бізнесу. Вже зараз активно ведеться кропітка юридична робота з цих питань. Ми будемо пред’являти позови у всіх міжнародних та національних інстанціях, – підсумував Ахметов.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: