Долар знову перекрутило: банки і обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 8 січня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,0778 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,573 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Національний банк України в черговий раз підвищив офіційний курс долара відносно гривні. І даний факт не може не бентежити українців.

Проте, яка буде доля долара, та його коливання стосовно гривні у січня вже точно знають фінансові експерти. Зміни у ціні долара впливають на ціни на пальне, продукти, техніку та інші товари повсякденного вжитку, а це, в свою чергу впливає на рівень життя українців.

Безготівковий курс долара буде у січні повністю залежати від цінників на валюту у Національному банку України. Тут нічого змінитись не повинно, і, якщо подивитись на динаміку, то в перші десять днів січня буде затишшя на ринку валют. І тільки вже після 13 січня продажі повинні зрости. Такий процес є традиційним, адже після 10 січня, зазвичай, ринок активізується, починають працювати імпортери і деякі витрати бюджету також будуть фінансуватись в валюті. Крім того, після 15 січня, будуть проходити розрахунки з бюджетом.

Для фізичних осіб тенденція не зміниться, і причина цьому – війна. Населення все ж буде купувати валюту у безготівковому варіанті. Це означатиме лише одне – населення купує валюти більше, ніж здає в обмінні пункти. Така тенденція буде спостерігатись і в січні. Курс долара поки змінюватись кардинально не буде.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.