В Україні деяким громадянам виплачують більше 100 тис. грн допомоги: хто отримає та які треба документи

В Україні виплачують кошти для громадян, які бажають відкрити власну справу. Працездатні члени малозабезпечених сімей можуть одержати на розвиток бізнесу до 100,5 тис. грн.

Фінансова підтримка надається один раз, і її потрібно буде повернути. Про це йдеться в повідомленні Мінсоцполітики. obozrevatel.com

Гроші можна направити на покупку матеріалів та обладнання, які потрібні для своєї справи. Виплата безготівкова. Йдеться про безвідсотковий кредит строком на три роки.

Повернути кошти потрібно після закінчення трирічного терміну з моменту отримання одною сумою – протягом 30 календарних днів. Це можна зробити достроково та частинами – за графіком, узгодженим із центром зайнятості.

Сума фінансової допомоги, яка повертається, зменшується на суму сплачених податків, ЄСВ та зборів. При цьому підприємці можуть і не повертати кошти, якщо сума сплачених податків, ЄСВ та зборів перевищує суму наданої допомоги, а також якщо перший рік з моменту отримання допомоги у напрямку центру зайнятості вдалося працевлаштувати хоча б двох осіб із малозабезпечених сімей щонайменше на два роки.

Які документи потрібні?

Заяву отримання грошової допомоги;

бізнес план;

довідку про несудимість.

Для підтвердження інформації про наявність чи відсутність обтяжень майна слід подати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухомість та витяги з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Центр зайнятості передасть зазначені документи на розгляд комісії. За підсумками засідання претендента письмово сповістять про рішення.

Якщо воно позитивне, українець протягом 30 календарних днів має зареєструвати ФОП чи юридичну особу. Тоді громадянин та ЦЗ підписують угоду про надання грошової допомоги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.