ОБМІН ВСІХ НА ВСІХ? Наші соколи вернулись: Зеленський таки домігся – радісна звістка, як ми чекали!

У ефірі представник Головного управління розвідки, Андрій Юсов, повідомив про «суттєві зрушення» у питанні обміну військовополоненими. Він вказав, що Україна має осіб, які цікавлять Росію для обміну, і наголосив на тому, що позиція держави-агресора визначає успішність переговорного процесу.

Юсов зазначив, що Росія ускладнює переговори щодо обміну військовополоненими на ранніх етапах або на «етапі мотивації». У таких умовах Україні, яка прагне повернути своїх громадян, доводиться вигадувати нові методи. Він відзначив, що таким прикладом є обмін ексглавою забороненої ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

«Останніх пів року було дуже складно, переговорний процес не зупинявся, і саме тому, зокрема завдяки останньому обміну, можна сказати, що є суттєві зрушення, які дозволять надалі прискорювати подібні речі, але це залежить від двох сторін. І, звичайно, позиція держави-агресора тут має значення», – сказав він.

Представник ГУР підкреслив, що Україна має ще полонених, які можуть бути об’єктом інтересу для Росії. У вересні 2022 року відбувся значний обмін полоненими, під час якого Україна повернула 215 військовослужбовців, включаючи бійців полку «Азов». Тоді Росії було передано 55 полонених, зокрема Медведчука.

«Україна ще має полонених, в обміні яких зацікавлена Росія», – констатував представник ГУР.

Президент Володимир Зеленський висловив задоволення з цього прогресу в обміні полоненими, підкресливши, що, незважаючи на виклики, Україна продовжує активно працювати над поверненням своїх громадян і використовувати всі можливості для досягнення цієї мети.

«Сьогодні, попри всі виклики, гарна новина за довгий уже час. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми піднімаємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, щоб повернути усіх наших», — сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Читайте також  З травня 2024 року може зрости тариф, на що піднімуть ціни: прогноз експерта

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.