БІЛИЙ ПРАПОР — ОФІЦІЙНО! Відступ почався: штурм із білим прапором — окупанти здались, руки вверх і в полон, ну і ну!

Російські окупанти масово розпочали відступ із своїх позицій на Мелітопольському напрямку. Багато з них почали здаватися в полон. Про це повідомив представник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олександр Штупун.

Він стверджує, що росіяни активно виходять з окопів на передовій. Щотижня до трьох десятків окупантів здаються в полон. Багато з них роблять це навіть без бою, інші обирають піти на позиції ЗСУ через голод. Деякі росіяни також виступають у відкритий бунт, виражаючи своє незадоволення бажанням воювати проти України.

«По-перше, у них свята новорічні, і не дуже хочуть росіяни йти в атаку взагалі, деякі підрозділи починають бунтувати і відмовляються або тікають з окопів, щоб не йти. Тобто саботують … Деякі здаються в бою, деякі — без бою. Деякі з голоду виходять на позиції і йдуть здаватися», — каже Штупун.

Він також додав, що станом на грудень вже понад 220 російських солдатів здавалися в полон через гарячу лінію «Хочу жити», та ще більше тисячі заявок знаходяться на розгляді. У той же час, російське командування намагається залякати окупантів «казками» про «виколоті очі, кастрацію та четвертування».

Нагадаємо, як повідомив офіційний представник проекту, співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Віталій Матвієнко, що особливо активно російські військові дзвонили на гарячу лінію у листопаді 2022 року після звільнення Херсона.

Друга хвиля інтересу, згідно з його твердженнями, була навесні 2023 року, коли Україна готувалася до літнього контрнаступу.

Загалом на пряму лінію проекту за час його існування надійшло понад 26 тисяч дзвінків та текстових повідомлень, а на сайт зайшли 48 млн разів, з яких 46 – з території росії.

Читайте також  Людина, яка лякає Путіна і може його замінити: що ми знаємо про Миколу Патрушева

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.