Усіх чоловіків змусять пройти повторну ідентифікацію в ТЦК, інакше «перекриють кисень»

Це стосуватиметься навіть тих військовозобов’язаних, що перебувають за кордоном


У Верховній раді України хочуть, щоб всі чоловіки призовного віку, зокрема й ті, які перебувають за кордоном, пройшли переідентифікацію в ТЦК. Якщо вони цього не зроблять, то їх чекають негативні наслідки.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» розповів нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

Переідентифікація в ТЦК
– Ми будемо вводити такий собі військовий облік, тобто всі чоловіки мають отримати, скажімо, картку військового обліку і мають пройти, скажімо так, переідентифікацію в ТЦК, — зазначив Івченко.

За його словами, якщо людина перебуває за кордоном, то вона також повинна пройти ідентифікацію. Якщо вона цього не зробить, то їй можуть, зокрема, заблокувати банківські картки.

Окрім цього, ухилянтам можуть обмежити надання консульських послуг. Наприклад, ніхто не видасть новий паспорт замість простроченого. Українці також не зможуть отримати таку консульську послугу як доручення.

– Наступне — банк. Банк запросить також нову ідентифікацію, але в цій ідентифікації має бути це посвідчення, безпосередньо цей військовий облік.

Це означає, що можуть відключитися навіть банківські картки”, – зазначив Івченко.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: