З полону на Прикарпаття повертається морпіх Галина Федишин

3 січня, з російського полону було звільнено 230 українських військових і цивільних. Серед них — остання дівчина-морпіх, що була в полоні, — Галина Федишин з Рожнятівщини.

У Координаційному штабі зауважують, що це найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін військовополоненими: звільнено 230 українців та українок, інформують “Вікна”.

Додому повертаються 230 захисників. Серед них представників Збройних сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби — 38, Національної поліції — 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Серед повернутих були як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста (182 особи), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти та мали статус “пошук особи” (48).

Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро — офіцери.

З російського полону повернулася Галина Федишин — остання дівчина-морпіх, що була в полоні. Відомо, що дівчинка родом з села Сваричів на Рожнятівщині.

Про це повідомив Сергій Волинський, командир 36 окремої бригади морської піхоти:

“Уявіть, майже два роки полону… Повернулись на рідну землю не просто військові, а справжні Герої, які витримали неймовірні випробування і зберегли вірність своїй країні та ідеалам.
Кожен з них пройшов шлях, який мало хто може уявити. Вони зазнали багатьох втрат, але не втратили сили духу! Їх повернення – це не просто радісна подія, це символ непереможності духу нашої нації.
Вдома Галина Федишин, остання дівчина-морпіх, що була в полоні! Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод Ілліча, Азовсталь та пекельний полон…”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.