Названо 4 варіанти, як отримати відстрочку від мобілізації: сотні тисяч чоловіків, які не в списку, відправлять у ТЦК

Розповідаємо, як зробити так, щоб мобілізація в Україні 2024 вас не торкнулася. Воєнний стан в Україні продовжено до 14 лютого 2024 року, а значить, триває і мобілізація. Однак піти служити можуть не всі громадяни – деякі вільні розраховувати на бронь від мобілізації.

Як інформує “УНІАН”, відомо, що бронь від мобілізації Україна пропонує далеко не всім громадянам країни, а тільки тим, хто потрапив в певні списки і категорії. Відстрочку від служби вийде оформити, якщо ви:

співробітник органів державної влади, місцевого самоврядування або інших державних органів;

працівник підприємства, установи або організації, у яких є мобілізаційне замовлення;

виробляєте товари, виконуєте роботи або надаєте послуги, необхідні для потреб ЗСУ або інших військових формувань;

займаєте посаду на підприємстві, в установі або організації, діяльність яких критично важлива для забезпечення життєдіяльності країни, міста або населення України.

Необхідно розуміти, як виглядає бронь від мобілізації в Україні і чому вона не може бути отримана автоматично.

Тобто, якщо ви проходите по одному з пунктів списку, написаного вище, це не означає, що можете спокійно спати ночами і не йти на фронт – цим питанням повинна зайнятися компанія, в якій ви працюєте.

Керівництво складе перелік військовозобов’язаних співробітників і передасть його у відповідному напрямку:

Орган державної влади – на погодження Генеральному штабу Збройних Сил. Органи місцевого самоврядування – до відповідних місцевих органів виконавчої влади. Підприємства, установи та організації, яким встановили мобілізаційні завдання – до органу державної влади або іншого органу, який встановив мобілізаційне завдання (замовлення). Підприємства та установи, що займаються виготовленням товарів на потреби ЗСУ – до центральних органів виконавчої влади. Критично важливі підприємства та організації – до центрального органу виконавчої влади.

Читайте також  Удар по російській економіці: коли у Путіна закінчаться гроші і люди на війну та вбивства українців

Варто усвідомлювати, що перед тим як отримати бронь від мобілізації, керівництво компанії має надати актуальні облікові дані військовозобов’язаних чоловіків, які розраховують на відстрочку від служби.

Можливість броні не означає Її гарантію – кожен випадок і кожна заявка розглядається окремо, тому цілком ймовірно, що в відстрочці можуть і відмовити.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.