В Україну пре арктичний холод жахливої сили, мороз у -19 градусів вдарить у 2-х областях: синоптики про снігопад і дощ

В Україну суне арктичний холод з півночі Європи, який зі середини тижня призведе до значного похолодання у північних, східних та центральних областях. В ці дні на Чернігівщині та Сумщині температура може впасти до -20 градусів.

Як інформує “НВ”, у середу, 3 січня, вночі у західних та східних областях очікується сніг, мокрий сніг, вдень на більшій частині території країни, крім східних та Сумської областей також сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Подекуди значні опади, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер вночі змінних напрямків, вдень східної чверті, 7 — 12 м/с. Нічна температура повітря у північних та Харківській області знизиться до -11−16 градусів, на півночі Чернігівської та Сумської областей -20−23 градуси, на решті країни -4+1 градус. Вдень температура на півночі Лівобережжя збережеться низькою, в межах -10−15 градусів, на решті території країни близько 0 градусів, на Прикарпатті, півдні та у Криму до +3+7 градусів.

У четвер, 4 січня, по всій території країни нестійка погода з опадами та контрастною температурою. У західних та південних областях переважно дощ, у північних, східних регіонах та на Поліссі сніг, мокрий сніг, місцями ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер в країні змінних напрямків, 5 — 10 м/с. Температура повітря на півночі Лівобережжя вночі -15−20 градусів, вдень -9−14 градусів. У південних та південно-західних областях вночі +2+7 градусів, вдень +6+11 градусів. У центральних областях вночі 0…-5 градусів, вдень близько 0 градусів.

У п’ятницю, 5 січня, очікується поступове послаблення та припинення опадів і явищ, пов’язаних зі зростанням атмосферного тиску та зниженням температури по всій країні. У південних та південно-західних областях вночі 0…+5 градусів, вдень +2+7 градусів. На решті країни вночі -8−13 градусів, вдень -5−10 градусів, у північних та Харківській областях вночі -15−20 градусів, вдень -11−16 градусів.

Читайте також  В Україну суне "шторм" і похолодання: синоптики оголосили І рівень небезпечносtі

У суботу, 6 січня, під впливом антициклону із півночі Європи, опадів в Україні не передбачається. Вітер південно-східний, 5 — 10 м/с. Нічна температура повітря на Лівобережжі -15−20 градусів, денна -4−9 градусів. У західних та південних областях вночі близько 0 градусів, вдень +3+8 градусів.

У неділю, 7 січня, вночі у західних областях, вдень також у більшості регіонів, окрім південного сходу, пройде дощ та мокрий сніг. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7 — 12 м/с. Нічна температура повітря у північно-східних областях -8−13 градусів, денна -2−7 градусів. На решті території країни вночі -2+3 градуси, вдень +4+9 градусів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.