2024 рік починається з посилення мобілізації, цих людей призвуть у січні: з’ясувалося, яких чоловіків відправлять у ТЦК

У Верховній Раді вирішили змусити чоловіків знову пройти ідентифікацію у ТЦК. Інакше військовозобов’язані українці зіткнуться з обмеженнями у правах.

Як інформує “biz.today.ua”, ініціатива парламенту спрямована на всіх чоловіків призовного віку. Йдеться про тих громадян, які живуть в Україні, а також за її межами. Їх зобов’яжуть пройти переідентифікацію у військкоматі (територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки).

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

“Ми вводитимемо військовий облік, тобто всі чоловіки повинні отримати, скажімо, картку військового обліку і повинні пройти, скажімо так, переідентифікацію в ТЦК”, – пояснив народний обранець.

За словами депутата ВРУ, біженці також зобов’язані оновити свої військово-облікові дані. Інакше їм можуть заблокувати банківські рахунки. Причому це лише один із наслідків, який має стимулювати чоловіків до дотримання правил воєнного стану.

Вказано, що ухилянтам можуть обмежити надання консульських послуг. Наприклад, ніхто не видасть новий паспорт замість простроченого. Українці також не зможуть отримати таку консульську послугу як доручення.

“Банк запросить також нову ідентифікацію, але у цій ідентифікації має бути це посвідчення, безпосередньо цей військовий облік. Це означає, що можуть відключитися навіть банківські картки”, – зазначив Івченко.

Таким чином, військовозобов’язаним українцям планують “перекривати кисень” та мотивувати їх відвідати ТЦК.

Раніше генерал-майор Дмитро Марченко назвав необхідним зниження мобілізаційного віку в Україні. Справа у тому, що більшість солдатів російської армії складають молоді чоловіки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.