Шість місяців боровся за життя: пoмeр військовослужбовець з Прикарпаття

7 червня Андрій Гарасимів отримав відкрито черепно-мозкову травму під час ворожого обстрілу поблизу населеного пункту Лобкове Запорізької області.

Спершу воїна доставили із поля бою у Запоріжжя. Потім у Дніпро, Інститут нейрохірургії імені А.П.Ромоданова НАМН у Києві, Львів. Шість місяців тривало складне лікування.

Але вчора, 28 грудня, серце захисника зупинилося. Андрію Герасиміву з села Помонята, що на Рогатинщині, не вдалося вийти з коми.

У бійця залишилися два сини, донька, дружина та троє сестер.

Довідково:

Андрій Гарасимів народився 30 липня 1977 року у багатодітній сім’ї в селі Помонята Рогатинської громади. Працював на місцевій птахофабриці та підприємстві «РОГАТИН-КОРМ», також заробляв на життя за кордоном. 6 березня 2022 став на захист України. Виконував обов’язки старшого стрільця-оператора гірсько-штурмового батальйону.

З травня 2022-го брав участь у важких боях на території Запорізької, Херсонської та Донецької областей. Зокрема, за плечима земляка бентежні Гуляйполе та Бахмут… Та, виконуючи чергове завдання щодо звільнення від окупаційних військ території України, 7 червня цього року Андрій Гарасимів потрапив під обстріл поблизу населеного пункту Лобкове Запорізької області.

“Завтра, 30 грудня, Рогатинщина з військовими почестями проведе до місця земного спочинку воїна-захисника. Кортеж зі загиблим українським військовим приїде до Рогатинської громади о 12:00 годині. На головній площі міста відбудеться поминальна панахида та церемонія прощання. Згодом траурна колона вирушить до рідного дому Героя, в с. Помонята. Чин похорону розпочнеться у неділю, 31 грудня, о 13:30 год”, – повідомляє Рогатинська міська рада.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.