Мобілізація неминуча, але коли, – це питання, яке російський народ повинен поставити собі

У словах путіна, на параді 9 травня, так і не прозвучало оголошення війни та мобілізації, що прогнозувала низка аналітиків у тому числі і російських. А оскільки це питання було «підігріте» багатьма ЗМІ та всілякими каналами, російські матері та їхні чада вже були готові почути невтішний вердикт.

Але поки це питання лише відкладено, тому не слід розслабляється.

Реальність така, що війна йде і росія зазнає величезних втрат, які вже неможливо приховати. Прихована мобілізація, яка зараз відбувається майже по всій території росії, не взмозі заповнити армію кремля для утримання зайнятих позицій, не кажучи вже про наступ.

Ймовірність мобілізації на всій території росії або в окремих суб’єктах федерації залишається реальною і навіть неминучою.

Мобілізація передбачена чинним законодавством росії. При необхідності вона може бути оголошена в будь-який момент. Знання положень закону буде дуже корисним для росіян, які цікавляться, чи буде мобілізація 2022 року і хто підлягає мобілізації в першу чергу.

Мобілізація регулюється ФЗ-31 від 26.02.1997 р. Відповідно до нього мобілізація — це комплекс заходів щодо переведення держави на військові рейки, а не лише військова мобілізація. Вона може бути загальною і частковою, у разі оголошення загальної мобілізації вона оголошується на території всієї Росії, у разі часткової, тільки на конкретних територіях.

Мобілізація оголошується лише президентом. Він зобов’язаний одразу повідомити про це рішення сенаторам і депутатам, але у прийнятті його цілком самостійний.

Більшість людей не хочуть мобілізації і кремль продовжує стверджувати, що вони цього не зроблять. Так само, як вони брехали, що не вторгнуться в Україну, що війна – це визволення і що вони швидко переможуть.

Але росіяни повинні розуміти, що мобілізація буде та їхні чоловіки поїдуть гинути. Розберемося, хто підлягає мобілізації у воєнний час у 2022 році в Росії, а хто її може уникнути:

Читайте також  На фронті загинув військовий з Франківщини

– призову відповідно до ст. 17 ФЗ-31 підлягають особи з запасу, які не мають права на відстрочку, у тому числі, підлягають мобілізації у воєнний час і жінки, якщо вони мають спеціальність, яка підлягає військовому обліку;
– не мобілізують чоловіків до 27 років, які ще повинні нести військова служба, тому що вони не зараховані до запасу;
– кого мобілізують насамперед, у законі не вказано. Відповідно до закону та підзаконних актів призовні комісії військових комісаріатів формують мобілізаційні посвідчення та повістки та надсилають їх за місцем проживання або роботи. Посвідчення та повістка є достатньою підставою для прибуття до пунктів збору;
– не мобілізують до збройних сил засуджених за тяжкі злочини та осіб, які мають діючу судимість;
– відтермінування можуть отримати заброньовані за держорганами, визнані тимчасово придатними, які мають хворих родичів, депутати та сенатори, багатодітні батьки. Відтермінування може бути оголошена указом президента.

Таким чином, насамперед мобілізують запасників, хто нещодавно проходив збори або строкову військову службу. Ті, хто отримав висновок про тимчасову непридатність за станом здоров’я, можуть розраховувати за законом на 6-місячне відстрочення, а потім можуть бути залучені для виконання супутніх завдань.

Дивлячись на факти кадрового голоду в путінській армії можливі інші варіанти. Незважаючи на приховану мобілізацію на території росії та примусову мобілізацію чоловіків на тимчасово непідконтрольних територіях України, російське командування не здатне забезпечити повноцінне комплектування бойових підрозділів. Тому кидають строковиків, які гинуть першими під час бойових дій. До неминучої загибелі або каліцтв приводить їх ненавченість, застаріле озброєння та оснащення. Ще однією причиною високої смертності військовослужбовців строкової служби армії країни-окупанта є залучення до дій у першому ешелоні військ, брати участь у яких відмовляються досвідчені контрактники.

Читайте також  Тіла намагались дістати з розтрощеного автобуса: в смертельній ДТП загинуло 8 українців (ФОТО)

І доки боротьба всередині росії за життя молодих росіян не стане масовою, вони й надалі продовжуватимуть безславно помирати, виконуючи накази кремлівського диктатора.

А мобілізація неминуча… Готуйтеся помирати за свого бункерного діда-путіна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: