Укpaїнцiв, якi xoвaютьcя вiд мoбiлiзaцiї зa кopдoнoм, вapтo пoзбaвляти дoпoмoги нa пpoживaння, дe вoни зapaз пepeбувaють, – Подоляк

На думку Подоляка, потрібно проводити консультації з іншими країнами, щоб українських чоловіків позбавляли посвідок на проживання та різних преференцій біженців.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував чоловіків, які втекли за кордон, щоб перечекати там війну і сховатися від мобілізації.

Про це він сказав в інтерв’ю “24 каналу”.

Подоляк підтримав ідею позбавляти ухилянтів, які ховаються за кордоном від мобілізації, допомоги чи посвідки на проживання тих країн, де вони зараз перебувають.

“Все-таки треба бути свідомим, бо виглядає дивно. Хтось тут має нести певну відповідальність за те, що відбувається в країні. А хтось там зачекає, поки ці люди все виконають. Потім приїдемо і будемо далі, як ні в чому не бувало, розбудовувати Україну. Маємо право всіх зрівняти. Вони мають бути рівними. Для досягнення цієї мети це має обговорюватись на рівні Генштабу, Міністерства оборони, інших міністерств, зокрема, закордонних справ тощо”, – сказав він.

Радник голови ОП уточнив, що йдеться насамперед про консультації з урядами країн і поки що це виключно ідеї.

“Я не готовий говорити, як будуть відбуватися ці переговори. Це ідеї. Міністр абсолютно правий, коли він про це говорить, але далі потрібно буде проводити величезну кількість переговорів на різних рівнях”, – підсумував Подоляк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.