Біженців НА ФРОНТ! МОБІЛІЗАЦІЯ ЗА КОРДОНОМ: новий закон! Приготуватися усім, за шкірку і в Україну! Всі деталі!

У Верховній Раді України готують законопроєкт щодо мобілізації чоловіків за кордоном, який планують представити громадськості у січні 2024 року. Згідно з висловленням народного депутата та члена оборонного комітету Вадима Івченка, серед запропонованих заходів у законопроєкті передбачається впровадження процедур ідентифікації чоловіків. Ці процедури, за його словами, будуть аналогічні тим, які вже діють в межах України.

«Люди за кордоном вони будуть, так само як і українці в Україні, проходити ті ж самі процедури. Тобто ідентифікацію потрібно буде пройти. Якщо ти пройдеш і будеш у переліку тих, хто підлягає мобілізації, ти отримуєш повістку. А далі вже твій вибір — або ти повертаєшся назад, або ти залишаєшся там і це буде порушення закону», — заявив він.

Проте, депутат не повідомив про інші деталі законопроєкту. Також він не зазначив на якій стадії перебуває його розробка та коли його винесуть на голосування.

Радник Офісу президента України Михайло Подоляк запропонував ідею щодо чоловіків, які перебувають за кордоном. За його словами, їх можна позбавляти фінансової допомоги та посвідок на проживання. Він вважає, що це може стимулювати їх повернення до України для того аби вступити у лави ЗСУ і відправитись на фронт. Однак, посадовець додав, що це лише ідея, яку будуть обговорювати.

«Це має обговорюватись на рівні Генштабу, Міністерства оборони, інших міністерств, зокрема, закордонних справ тощо. Це мають бути консультації з урядами інших країн, де перебувають наші чоловіки, з погляду того, чи можуть вони там і надалі отримувати тимчасову посвідку на проживання, мати певні преференції, отримувати допомогу. Це ідеї», — заявив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: