На нараді 3еленським та ЗСУ було прийнято приголомшливе рішення розпочати мобілізовуватu ще 500 тис. українців. Вже є списки…

Президент України Володимир Зеленський сказав, що Генштаб запропонував під час Ставки призвати додатково до 500 тис. осіб.

Про це він заявив на великій пресконференції у Києві у вівторок, 19 грудня.

– Вони звернулися на нашій Ставці до питання мобілізації. Звернулися стосовно захисту нашої держави та потенційних контрнаступальних дій, стосовно дефіциту, ізапропонували мобілізувати 450-500 тис людей. Це дуже серйозна цифра, – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що не побачив у пропозиції питання демобілізації. Остаточний документ повинен передбачати питання демобілізації, відпусток, ротації тощо.

– Я сказав, мені потрібно більше аргументів, щоб підтримувати цей напрямок. Це питання людей, справедливості, обороноздатності та фінансів. Щодо людей, то мені потрібна конкретика: що буде з мільйонною армією України, що буде з тими хлопцями, які два роки захищають нашу державу. В нас є питання ротаційні, відпусток. Це має бути комплексний план, – зазначив глава держави.

Зеленський зауважив, що мобілізація коштуватиме Україні додаткових 500 млрд грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.