Акторка “Голодних ігор” та “Барбі” із синдромом Дауна виявилася українкою: що про неї відомо

14-річна акторка Софія Санчес, яка виконала роль у стрічках “Барбі” та “Голодні ігри: Балада про співочих пташок та змій”, народилася в Україні.

“Українська акторка з синдромом Дауна” – вказала Софія на своїй сторінці в Instagram.

Названа мати Софії Дженніфер Санчес в інтерв’ю розповіла, що майбутню доньку вперше побачили на сайті для дітей-сиріт.

Тоді родина, яка мешкала в Каліфорнії – Дженніфер та Гектор Санчеси – вже мали трьох синів, наймолодший з яких був із синдромом Дауна.

Родина планувала виховувати Софію та молодшого сина як двійнят.

Наживо Софія вперше побачила своїх майбутніх батьків у Дніпрі, коли ті прилетіли до неї у дитячий будинок.

“У її документах було вказано, що вона народилася в один рік з нашим молодшим сином Хоакіном, тому ми думали, що будемо виховувати двійню. Але через кілька місяців ми дізналися, що в українському дитячому будинку неправильно записали рік народження. Спочатку ми були трохи розчаровані..

Але зараз здається, що ми виховуємо двійню, адже хлопчики трохи відстають у розвитку від дівчаток. Вони обидва ходять до місцевої школи”, – розповідала Дженніфер в подкасті.

З часом, коли Софія жила вже в США, дівчинка почала записувати й викладати відео у соцмережі, в яких розповідала про свої особливості через хворобу.

Також Софія ділилася історіями про брата Хоакіна, який окрім синдрому Дауна, має легкий аутизм.

Міжнародну славу дівчинка здобула у 2023 році, коли в прокат вийшов фільм “Барбі” з Марго Роббі та Раяном Гослінгом у головних ролях та третя частина франшизи про “Голодні ігри” з Дженніфер Лоуренс – “Балада про співочих пташок та змій”.

У комедії про культову ляльку Софія зіграла одну з “Барбі”, а в “Голодних іграх” – претендентку на участь в 10-х щорічних Голодних іграх.

Читайте також  Сьогодні у Зеленського День народження: Президенту 42 роки

“Від дитбудинку до червоної доріжки”, – вказала названа мати Софії Дженніфер під одним зі своїх дописів.

Софія також стала авторкою ілюстрацій до серії книг про дітей із синдромом Дауна під назвою “Тебе достатньо” і “Тебе люблять”.

У липні 2022-го року, після початку повномасштабного вторгнення Росії, Софія опублікувала фото на фоні українського прапора, зазначивши, що продовжує “молитися за Україну”.

У соціальних мережах Софія звертається до підписників, закликаючи до підтримки своєї малої Батьківщини.

Раніше ми розповідали про 5 міфів про людей з синдромом Дауна.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.