ФЕЙК: Про створення «угорського району» на Закарпатті!

Неабиякого резонансу в Україні набула тема “Берегівського району” та “здачі його Угорщині”. На перший погляд, так воно і виглядає, поверхнево. Але, якщо заглибитися у матеріал, окреслити факти, та зробити певні умовиводи, виходить дуже цікава “картина”. З початку обговорення даної тематики поширювалися чутки про створення Берегівського району, який раніше не передбачався.

На офіційному ресурсі Міністерства розвитку громад та територій опублікували офіційний проєкт: Закарпаття матиме 5 районів, включно з Берегівським, який поглине в собі теперішній Виноградівський район.

Згодом, на сайті «Радіо свобода» вийшов допис відомого закарпатського письменника Андрія Любки про створення “угорського району” на Закарпатті, який спрацював на руку російським пропагандистам поширюючи чутки з метою дискредитувати українську владу та нові територіальні зміни. Його публікація миттєво стала вірусною, і набрала вже понад 200 тис переглядів.

Створення Берегівського району не є трагедією, але, не варто спекулювати на питанні «угорського району». Це ще раз доказує нам, що потрібно фільтрувати новини та ресурси які їх подають. Закарпатські угорці – не сепаратисти, і проводити прямий ланцюжок від створення району до його майбутньої анексії Угорщиною – безглуздя.

Відтак, проаналізувавши потоки інформації та реакції на них, можна зробити декілька висновків, а саме, що це не інакше як спланована акція проросійських сил, задля дестабілізації ситуації в регіоні та поширення міжетнічної ворожнечі. Інший варіант, це спеціально спланована кампанія направлена на псування іміджу ведучої партії уряду перед запланованими місцевими виборами.

Отже, шановні читачі, будьте пильними не дайте маніпулювати вашою свідомістю і фільтруйте все те, що намагаються вам нав’язати!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: