Вoдії на неpвах. На доpoгах нова сxема – копи штpафують за липові поpушення

На окремих дорогах у різних регіонах України поліцейські почали здійснювати незаконні рейди на водіїв, про що в різних соціальних мережах пишуть самі автолюбителі.

Так, інспектори зупиняють транспортний засіб і просять водія пройти тест на наявність або відсутність алкоголю в повітрі, що видихається.

Але за відсутності будь-яких ознак алкогольного сп’яніння: явний запах із рота, спотворена мова, нечіткі рух та інше, інспектор наполягає на проходженні алкотестера.

Багато водіїв, що зіткнулися з такою ситуацією, стверджують, що поліцейські поводяться грубо і спонукають водіїв до конфлікту.

Зазначимо, що згідно з ПДР, відмова від проходження огляду вважається такою самою, як і управління у стані алкогольного сп’яніння, тому деяким водіям виписують штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Потім опротестувати штраф дуже складно довести свою невинність.

Якщо ж ви водій, і вже потрапили в подібну ситуацію, то маєте бути максимально спокійним і пройти тест на драгері, щоб потім не стати власником штрафу 17 тим. Необхідно пам’ятати про свої права, але також враховувати, що відмова від тесту може спричинити серйозні штрафи та обмеження в керуванні транспортним засобом.

В Україні водій за кермом може мати максимум 0,2 проміле у крові. Це показник майже нульового вмісту алкоголю у тілі. Якщо ж аналіз показує результат вище за норму — доведеться платити чималий штраф.

Зазначимо, що два тижні тому на Дніпропетровщині викрили поліцейську аферу, до якої копи вдавалися до Павлограда.

На блокпостах вони пропонували водіям пройти перевірку на алкогольне сп’яніння. Але використали драгер, який на балансі не стояв і завжди показував перевищення норми. Після цього водію пропонували на місці вирішити питання — готівкою, щоби не складати протокол.

Читайте також  Торкнеться всіх водіїв: за три дні до травня набудуть чинності нові правила на дорогах

З весни 2021 року в Україні значно збільшили розмір штрафу для недобросовісних водіїв. При керуванні в стані алкогольного сп’яніння можна залишитися без прав або транспорту.

Якщо вперше на дорозі поліцейські зупинять водія п’яним, доведеться заплатити штраф 17 тис. грн і бути без прав протягом одного року.

Якщо водій вдруге порушить закон, йому світить штраф у розмірі 34 тис. грн і позбавлення прав на три роки.

При цьому, якщо автомобіліста помітять п’яним двічі протягом одного року, йому доведеться попрощатися зі своїм авто, просидіти за ґратами 15 діб та сплатити штраф у 51 тис. грн. І порушник не зможе керувати транспортом упродовж десяти років.

Ви повинні пам’ятати, що керування транспортними засобами під дією алкогольних напоїв або наркотичних засобів може призвести до дорожньо-транспортної пригоди та загибелі ні в чому невинних людей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.