Українцям повідомили, яким буде тариф на газ у січні 2024 року

Більшість побутових споживачів в Україні обслуговує Нафтогаз. У компанії повідомили, яким буде тариф на блакитне паливо у січні 2024 року.

У пресслужбі компанії, яка обслуговує 98% українців, поінформували про фіксований тариф на блакитне паливо. Це означає, що як мінімум до завершення опалювального сезону вартість газу залишатиметься на колишньому рівні. Як відомо, зараз це 7,96 грн/кубометр.

Нафтогаз обслуговує понад 12 мільйонів сімей в Україні. Інші постачальники займають на ринку лише 2%, але громадяни мають право вибрати їх. Тариф на газ варіюється в межах 9,99 грн/кубометр.

Нагадаємо, що Кабмін у серпні поточного року продовжив дії спеціальних зобов’язань. Організаціям, які підігрівають воду та виробляють опалення доступна можливість купівлі газу зі знижкою.

Українці скаржаться на завищені платіжки за газ
У рахунках який завжди правильно відображається актуальна інформація. Це може бути пов’язано з різними причинами, але найчастіше споживачі неправильно внесли показання лічильника або взагалі їх не передали. У Нафтогазі закликали не ігнорувати важливий момент: слід щомісяця повідомляти свідчення в період з 28-го по 5-те число.

Якщо українець не живе в будинку і газом не користується, він все одно має передавати показники лічильників, які не змінюватимуться.

Коли можуть підвищити тариф на газ
Регулювання тарифів на комуналку, зокрема на газ, скасують у 2025 році, що призведе до суттєвого подорожчання послуг. Про це вказано у звіті НБУ. Очікується, що підвищення буде не різким, а поетапним, а малозабезпечені та найвразливіші категорії населення отримають субсидії.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.