Молoда мaма в шоці! У 18-pічної укpаїнки у Фpанції забpали дитину та віддали прийомній pодині через два слoва

Молода мама шокована!

Про кричущий випадок повідомила громадська діячка Вероніка Кисіль.

За її словами, 5 листопада 2023 року громадянка України Людмила, 2005 року народження, з Житомирської області народила дитину у Hospital Center Eure-Seine, Maternité Évreux у Нормандії.

Як пише Вероніка, стан матері й дитини був чудовим, їх тримали у госпіталі досить довго для стандартного випадку природних пологів.

4 грудня 2023 року Людмилу виписали з госпіталю, забравши її доньку Аміну у прийомну сім’ю.

Людмилі дали запрошення на дві зустрічі з дитиною: у середу та у п’ятницю (підтверджувальні документи маю при собі) до суду, який відбудеться 11 грудня.

Вероніка Кисіль написала, що на сьогодні, на жаль, не має виклику у суд, тому «навіть не знаємо, о котрій годині він відбудеться».

Далі жінка роз’яснює деталі:

У пологовому було дві зміни: одна вирішила, що мама поводиться з дитиною «холодно», друга зміна підтвердила, що Людмила нормально поводиться з дитиною, бо слідкували, як вона здійснювала банні процедури дитинці і підтвердили, що вона нормальна мама.

Потому у пологовий прийшов волонтер, якого Людмила бачила вперше. Волонтер хотів допомогти розібратися з ситуацією і, зрозумівши, що справа у відсутності комфортного житла для дитини, запропонував Людмилі зупинитися в його сім’ї.

Людмила відповіла «Я подумаю», що було сприйнято як відмову і небажання молодої матері жити зі своєю дитиною.

Людмила не знала наслідків своїх слів, адже спілкувалася з незнайомцем, який не був готовий запропонувати житло їй, дитині й батьку дитини – тільки мамі з дитиною. В результаті дитину забрали (за словами – з батькових рук, вони були разом у палаті), а Людмила повернулася у центр для біженців сама (батько не має права проживати у цьому центрі для біженців), – зазначає Кисіль.

Читайте також  У 50-річної матері та 60-річного батька народилася дитина

5 грудня 2023 року, спілкуючись з авторкою допису, молода мама підтвердила свій шоковий стан і нерозуміння ситуації. Їй ніхто не пояснив наслідків її слів і по суті, її бездіяльності.

Як зазначає Вероніка, зі свого боку вона сповістила Консульство України у Франції з усіма документами – відповіді не отримала.

Крім того, спілкувалася з Червоним Хрестом Нормандії, які готові надати усю необхідну матеріальну допомогу для дитини (одяг, пелюшки та їжу).

Громадська діячка просить допомогти усіх, хто може надати предметну допомогу.

На цю секунду ми маємо поліпшити досьє Людмили до суду. Які дії ми можемо зробити?

Шукати житло, де сім’я б у перспективі могла жити разом. А поки – житло (найкраще б – у сім’ї, де можна було б зупинися Людмилі з дитиною хоча б вдвох).

Подати на соцжитло всій сім’ї і окремо через прискорену процедуру.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.