Нафтогаз зробив заяву про підвищення тарифу на газ в Україні

Нафтогаз зробив заяву щодо підвищення тарифу на газ в Україні. Очільник компанії Олексій Чернишов пояснив, що подорожчання блакитного палива неминуче.

Нафтогаз зробив заяву про підвищення тарифу на газ в Україні – today.ua
Голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов повідомив, що протягом поточного опалювального сезону газ дорожчатиме точно не буде. Наразі побутові споживачі отримують його по 7,96 грн/кубометр. Однак стрибок цін – це питання часу, тому українцям треба бути готовими до нього.

“Насправді реформа та запровадження ринку енергії в Україні неминуча, це відбудеться рано чи пізно”, – зазначив топ-менеджер Нафтогазу.

За словами Чернишова, для розвитку індустрії в країні та забезпечення стабільної ситуації на ринку краще, щоб тарифи зросли раніше, ніж пізніше. Однак необхідно враховувати повномасштабну війну та інші процеси. Експерт запевнив, що головний пріоритет – споживачі, які мають бути захищені.

Олексій Чернишов нагадав, що на лібералізації цін на електроенергію та газ наполягають міжнародні партнери. При цьому терміни проведення реформ залежатимуть від української влади та ситуації, що складається усередині держави.

Відомо, що після початку повномасштабної війни в Україні запровадили мораторій на підвищення тарифів на гарячу воду, газ та опалення. 98% побутових споживачів обслуговує Нафтогаз. Решту 2% – інші компанії. Постачальники пропонують паливо максимум по 9,99 грн/кубометр.

Поки що ціни для фізосіб залишаються незмінними, а для промислових підприємств вони збільшуються четвертий місяць поспіль. Вартість тисячі кубометрів газу у жовтні становила 15 196 грн без ПДВ. Це на 2,3% більше у порівнянні з вереснем. Водночас за рік блакитне паливо подешевшало у 2,5 раза.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.