На заході України представники ТЦК з-під церкви викрали священника ПЦУ

У Чернівцях люди у військовій формі начебто викрали священника ПЦУ з с. Червона Діброва Іллю Кузюка. Він прийшов на вечірню літургію до храму Параскеви.

Відповідна інформація розміщена на сторінці Православного духовного центру Івана Богослова, пише Еспресо Захід.

Попри те, що інцидент стався у Чернівцях, люди у формі сказали, що вони із Сокирянського ТЦК, який розташований за 140 км від обласного центру.

“На документи священника не реагують. Забрали, вивезли з Чернівців за дві години.

Сидів на 3-му пов. у Чернівецькому ТЦК. Сокирянський воєнком каже, що відпустить, якщо хіба передзвонять з області. Обласний начальник ТЦК Сергій Олегович Потяков сказав, що це його принципова позиція: “цей священник буде служити в армії!”, – йдеться в дописі.

“Еспресо.Захід” звернувся за коментарем до Чернівецького обласного ТЦК та СП. У службі зв’язків з громадськістю ТЦК зазначили, що нічого про згаданий інцидент не знають.

“Вперше від вас чуємо про це, не маємо такої інформації”, – прокоментувала майор Тетяна Гайдащук.

Загалом у пресслужбі Чернівецького ТЦК та СП кажуть, що регулярно мобілізовують священників, бо капелани у військових частинах дуже потрібні, як у діючих військових частинах, так і в тих, що лише формуються.

“Воїнам важливо, щоб з ними були присутні священники. Зазвичай відправляють на фронт священників саме як капеланів. Але часто вони мають закінчені військові кафедри і деякі з них виявляють бажання служити по своїй військовій спеціальності. Наприклад, закінчив військову кафедру і в нього військова спеціальність “морально-психологічне забезпечення”, то він йде заступником командира з морально-психологічного забезпечення. Чи, якщо мають ще медичну освіту, то можуть йти служити, як медики”, – пояснила Гайдащук.

Читайте також  Від ускладнень коронавірусу на 55-му році життя загинув митрополит ПЦУ Антоній

У Православній церкві України мають підозри, що мобілізували Іллю Кузюка, маючи приховані мотиви. Хочуть руками ТЦК помститись українським священникам через перехід парафії в Сокирянах від московського патріархату до ПЦУ.

“Сокиряни – якраз де олігарх Василь Козак, сват Кернеса, що віддав московитам храм у приватну структуру. І, швидше за все, це його робота”, – пишуть на сайті духовного центру.

За даними представників ПЦУ, зараз отець Ілля перебуває у військовій частині в Рівному.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.