Понад рік вважався зниклим безвісти: зaгuнув прикарпатець Іван Михайлик

Рідні сподівалися, що він живий та знаходиться у полоні.

Стало відомо про загибель військового з Прикарпаття – Івана Богдановича Михайлика. Понад рік боєць вважався зниклим безвісти.

Трагічну звістку повідомили в Рогатинській міській раді, пише ПІК.

“25 жовтня 2022 року Іван Михайлик загинув від вогнепального осколкового поранення, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Опитне Авдіївської територіальної громади Покровського району Донецької області”, – йдеться у повідомленні.
Іван Богданович Михайлик народився 7 липня 1972 року в с.Конюшки Рогатинського району. У сім’ї Богдана та Марії був четвертим сином.

Майбутній воїн закінчив Конюшківську середню школу, згодом вступив до Бурштинського енергетичного технікуму. Оскільки з дитинства любив футбол, володів хорошими навичками гри, тож належав до складу бурштинської футбольної команди «Енергетик».

З 1990 до 1992 роки Іван Михайлик проходив строкову військову службу. Спершу у складі сухопутних військ у Білій Церкві, а згодом – в Німеччині. Йому присвоїли військове звання «старшина».

У 1993 році військовий одружився. Пара разом виховувала доньку. Іван Михайлик тривалий час працював експедитором на фірмі мобільного зв’язку «Сіменс» в Києві. А останні 12 років – працював за кордоном.

“25 жовтня 2022 року зв’язок з захисником обірвався. Більше як рік Іван Михайлик вважався безвісти зниклим. Його любляче серце перестало битися на полі бою. Для дружини та дочки, а також родини цей рік був надзвичайно складним, сповненим розпачі та важких випробувань. А для Героя – довгою дорогою додому”, – зазначили у міськраді.
У середу, 6 грудня, на Рогатинщині попрощаються із військовим. Траурний кортеж із тілом приїде до Рогатинської громади о 14:00 годині.

На головній площі міста відбудеться поминальна панахида та церемонія прощання. Згодом траурна колона вирушить до с.Конюшки, де мешкав Іван.

Читайте також  Росіяни закривають місто на карантин: радник мера Маріуполя повідомив про ймовірний спалах холери

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.