Суд зобов’язав студента Івано-Франківського медуніверситету повернути понад 200 тис. грн за навчання

Випускник Івано-Франківського медичного університету порушив умови договору і має повернути закладу освіти 209 тисяч гривень за навчання. Таке рішення ухвалив Деражнянський районний суд Хмельницької області.

Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень. Крім цього, студент має сплатити 3 тисячі гривень судового збору.

За укладеним під час вступу договором у 2014 році студент після навчання та інтернатури мав відпрацювати три роки у Шепетівській районній лікарні. Після його випуску 2020 року було направлено в Шепетівку Хмельницької області.

Близько двох років колишній студент Івано-Франківського медуніверситету пропрацював у лікарні й згодом звільнився за власним бажанням. У звʼязку з недотриманням умов договору заклад вищої освіти подав до суду. Засідання пройшло без присутності обох сторін. Суддя ознайомилась з усіма доказами та повністю задовольнила позов.

“У зв`язку з вищевикладеним, на підставі повного, об`єктивного та безпосереднього дослідження наявних у справі доказів, з`ясування фактичних обставин, на які посилається позивач, як на підставу своїх вимог, оцінивши наявні у справі докази, з`ясувавши їх достатність і взаємний зв`язок у сукупності, суд дійшов висновку, що позов Івано-Франківського національного медичного університету до особи про стягнення коштів за навчання варто задовольнити і стягнути на користь Івано-Франківського національного медичного університету в рахунок відшкодування вартості навчання – 209 102,18 гривень”, – йдеться у тексті документа.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.