На Франківщині солдат утік із військової частини «на лікування» – чим усе завершилося

Солдата, який втік з військової частини, суд визнав винним і засудив до п’яти років ув’язнення. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на рішення Коломийського міськрайонного суду.

Згідно з матеріалами справи, старший солдат Михайло Н., який походить з Коломийського району, виконував військову службу як стрілець-снайпер. Як 17 березня самовільно покинувши місце служби, він не з’являвся на роботу до 29 червня.

Солдат заявив, що він втік, оскільки командування не надавало йому необхідного лікування та військово-лікарську комісію. Він мав проблеми з ключицею, але не хотів лікуватися поза військовим госпіталем.

Суд зазначив, що після покидання місця служби солдат не перебував на лікуванні, але відповідні операції з ключицею були проведені.

Зараз судове рішення може бути оскаржено апеляційною інстанцією.

Серед інших подібних справ, суд на Полтавщині вирішив замінити три роки ув’язнення на рік іспитового терміну для безробітного, якого звинувачували в ухиленні від призову на військову службу. Також були випадки визнання особи виправданою через помилку в документах військкомату або негативний наслідок військової служби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.