Польща посилить контроль на кордоні: що зміниться для українців

Варшава збирається посилити контроль українських перевізників на кордоні.

Про це повідомив міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаджадхур.

“Ми в постійному діалозі з транспортною галуззю. Під час останньої зустрічі ми домовилися, що державні служби посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні. Це була одна з вимог галузі”, – заявив посадовець.

За його словами, польський уряд вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на усунення недобросовісної конкуренції на транспортному ринку.

Він наголосив, що на саміті Транспортної ради Євросоюзу 4 грудня повинні порушити питання про наслідки скасування вимоги щодо наявності дозволів на в’їзд до ЄС для українських водіїв.

Міністр заявив, що з 1 січня по 30 листопада інспекторами було проведено 14 767 перевірок перевізників з України й виявлено 9409 порушень зобов’язань або умов автомобільного транспорту, зокрема, правильність виконання транспортних операцій, наявність дозволів на здійснення перевезень, робочий час водіїв, технічний стан транспортних засобів, їх місткість тощо.

Окрім того, було виявлено 969 випадків того, що українські перевізники не сплачували за проїзд платними ділянками доріг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.