Укpаїнським водіям нагадали про безкоштовну поcлугу, без якої з 1 січня оштpафують на 48 тисяч

Реєстрація автомобілів в даний час безкоштовна і проводиться в муніципалітетах, що мають транспортний реєстр.

Наші читачі знають, що зараз велика кількість українців перебувають за кордоном. Багато громадян виїхали через війну навіть на власному транспорті.

Чеська Республіка стала справжнім “другим будинком” для десятків тисяч наших співвітчизників.

Проте вже з 1 січня 2024 року для українців у Чехії набувають чинності нові правила, пов’язані із реєстрацією авто.

Відомо, що такими заходами місцева влада хоче посилити контроль за наявністю українських автомобілів на території Чехії. Про це повідомляє портал “Твоя машина”.

Згідно з новими вимогами, українці, які перебувають у Чехії, зобов’язані зареєструвати свої транспортні засоби до кінця грудня 2023 року.

За керування незареєстрованими авто українців після 1 січня 2024 року штрафуватимуть на 30 000 чеських крон (близько 48 000 гривень).

Важливо відзначити, що реєстрація автомобілів в даний час безкоштовна і проводиться в муніципалітетах, що мають транспортний реєстр. Українцям слід поквапитися, щоби встигнути зареєструвати свої машини до зазначеного терміну.

Тим, хто лише планує відвідати Чехію та отримати тимчасовий захист, варто враховувати, що вони зобов’язані зареєструвати свої українські транспортні засоби протягом 7 днів після отримання візи тимчасового захисту. Невиконання цієї вимоги також може спричинити штрафи та негативні наслідки для водіїв.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.