Бізнес по-кримськи або ще один зірваний курортний сезон

Орендарів пляжів в анексованому Криму заноситимуть до реєстру недобросовісних користувачів за невиконання умов договору. Про це заявив підконтрольний Кремлю перший заступник міністра курортів і туризму півострова Ігор Котляр, повідомляє прес-служба російського Мінкурортів Криму.

«Для залучення бізнесу до благоустрою пляжних територій був збільшений термін укладення договору – із трьох до семи років. Невиконання або неналежне виконання умов договору тягне за собою потрапляння орендарів пляжів до реєстру недобросовісних користувачів, що є однією з підстав для розірвання з ними договірних відносин», – заявив Котляр.

Зараз у Криму 100 км пляжів з 452 км берегової пляжної зони можуть використовуватися для відпочинку. Інші пляжі знаходяться в аварійному стані. Основною причиною закриття є знос берегоукріплювальних споруд. На ремонт і будівництво нових у півострова грошей немає. Для прикладу, прибережна зона Миколаївки в Сімферопольському районі, де із семи кілометрів пляжної території, шість є аварійної зоною. Зокрема, центральний селищний пляж через можливість обвалу крутого берега є повністю аварійним і непридатним для купання.

Підприємці не хочуть брати пляжі в оренду в анексованому Криму, що є показником невдалого майбутнього курортного сезону. Такою думкою поділився голова Асоціації індустрії гостинності України, екс-міністр курортів Криму Олександр Лієв.

«Роблять це (беруть пляжі в оренду – КР) тоді, коли орендар пляжу, або мер міста, в якого в комунальній власності є пляж, розуміє, що у нього в цьому році буде багато туристів. Якщо сьогодні, наприклад, селищний голова Міжводного прекрасно розуміє, що туристів у Міжводному в цьому році буде вже не стільки, скільки їх було раніше, то і увага пляжам приділяється зовсім інша», – сказав Лієв.

 

Джерела:

Читайте також  Скільки в середньому триває перебіг коронавірусної інфекції в українців: у МОЗ дали відповідь

https://ua.krymr.com/a/news/28490713.html

https://styler.rbc.ua/ukr/zhizn/krymu-pozhalovalis-avariynoe-sostoyanie-plyazhey-1494871095.html

https://ua.krymr.com/a/news/28500177.html

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: