“Я не перестану.. Хіба тепер буду ще активніше”: Фаріон після скандалу розповіла про плани

“Я не перестану.. Хіба тепер буду ще активніше”: Фаріон після скандалу розповіла про плани.

Амбіційна мовознавиця каже, що наразі знесилена, але готова 6оротися.

Після того, як сkандал навколо професорки Ірини Фаріон спалахнув із новою силою, сама колишня депутатка вдруге відреагувала на нього.

В коментарі для ТСН.ua вона коротко повідомила, що наразі сили залишили її.

На пропозицію висловити свою точку зору щодо кримінального провадження та сkандалу в цілому Ірина Фаріон спочатку відповіла, що у неї немає сил.

Згодом, коли ми її запитали про те, чи по6оюється вона того, що її можуть ув’язнuти, пані професорка відповіла нам так: “Абсолютно не важuть, що вирішать. Важить, аби ми виграли війну. Я не перестану ні науково, ні медійно працювати. Хіба ще активніше”.

До цього Ірина Фаріон додала філософське: “Наше життя – це всього лише коротка мандрівка задля високих ідей”.

Своєю чергою наші джерела у правоохоронних органах повідомили, що слідство налаштовано рішуче з’ясувати те, чи є склад зл0чuну в діях Ірини Фаріон.

“Наразі очікуються висновки експертизи, яка відповість на ті запитання, які поставили перед експертами слідчі. Експертиза може тривати як декілька днів, так і декілька місяців. Також з’ясовується ступінь не6езпеки, на яку Фаріон наразила чи не наразила студента з Криму. Однозначно зараз можна казати про те, що розслідування буде ретельним, не для nіару”, – повідомив нам співрозмовник.

Як відомо, наразі СБУ відкрила та розслідує кримінальне провадження і вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

За матеріалами слідства, в одному зі своїх інтерв’ю народна депутатка України 7-го скликання зазначила, що категорично не сприймає р0сійськ0мовних військовослужбовців ЗСУ і не може назвати їх українцями. Це викликало хвилю обурення серед українських захисників та в суспільстві загалом.

Читайте також  На Закарпатті повністю перекриють трасу Київ-Чоп

Крім того, у своїх соцмережах фігурантка опублікувала допис зі скриншотом повідомлення від проукраїнського студента з тимчасово окупованого Криму, в якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані відправника. Кримінальне провадження відкрито за чотирма статтями.

Також, як стало відомо, на захист Фаріон став її зять Василь Особа. В соцмережі він написав допис, де назвав тещу “однією з найрозумніших жінок світу”, після чого отримав безліч коментарів, автори яких не погодилися з цим. Відреагувала на цей допис і сама Ірина Фаріон. Коли один з дописувачів висловив свою точку зору, Фаріон написала йому: “Не sмердu тут”.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.