З 1 січня: У Міненерго зробили заяву про підвищення тарифу на електроенергію

З’явилася інформація щодо підвищення тарифу на електроенергію з 1 січня 2024 року. У Міненерго відреагували на інформацію та виступили із заявою.

У ЗМІ та Telegram-каналах напередодні повідомили про майбутню зміну вартості електроенергії з нового року. Однак дані не відповідають дійсності. У пресслужбі Міністерства енергетики повідомили, що йдеться про ІПСО (інформаційно-психологічну операцію).

Джерела посилалися на слова голови НКРЕКУ Костянтина Ущаповського. Однак, з’ясувалося, що він в інтерв’ю не робив таких тверджень, які розтиражували засоби масової інформації. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, публічно спростувала подібні відомості.

Представники відомства закликали ретельніше аналізувати інформацію, особливо у питаннях підвищення комунальних тарифів, щоб уникнути суспільного резонансу. Наголошено, що йдеться про повномасштабну війну, зокрема інформаційну.

“Проти України веде війну підступний і сильний ворог. Це протистояння відбувається всюди: на полі бою, в економіці, енергетиці, в інформаційному просторі. Тому недостовірна інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі. Їхня мета – посіяти страх, паніку, зменшити віру суспільства в Перемогу і, як наслідок, – послабити всю країну та нашу здатність протистояти ворогові”, – пояснили у Міненергетики.

У пресслужбі Міністерства запевнили, що найближчим часом тарифи на світло для населення не змінюватимуться.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.