Зима стане чорною для чоловіків: вже скоро всіх, хто ухиляється, відправлять на фронт

Студентів також зможуть мобілізувати.

Зазначається, що в Україні продовжено дію військового стану та загальної мобілізації, проте деякі чоловіки використовують навчання у вищих навчальних закладах для отримання відстрочки. Згідно з коментарем народного депутата Наталії Піпи телеканалу “Еспресо”, парламентарі розглядають новий законопроект, який враховуватиме сферу діяльності особистості, а не лише її вік. Про це інформаційний портал “Стіна” вже повідомляв.

Отже: “Якщо ми не змінимо умови, то ситуація з чоловіками призовного віку, які отримують другу вищу, наступного року не зміниться. Проте я думаю, що умови зміняться. Тому ми, відповідно, побачимо іншу цифру. Відповідний законопроект Вениславського був уже зареєстрований, однак у Європейському Союзі його визнали дискримінаційним за віком”, – повідомила депутат.

За її словами, у зв’язку з цим розробляється новий законопроект з урахуванням інших критеріїв.

“Зокрема, не за віком, а від сфери діяльності тощо. Тобто враховуватиметься сфера діяльності людини та відповідність з нею здобуття другої вищої освіти”, – пояснила Піпа.

Вона також наголосила, що ситуація може змінитися вже цієї зими через наказ Генштабу, який має змінити правила отримання відстрочки від призову через здобуття другої вищої освіти.

Піпа зазначила, що хоча навчання і важливе, використання його як засіб уникнення мобілізації, ускладнює ситуацію в країні, яка потребує захисників.

Нагадаємо, українських студентів, які перебувають у академічній відпустці, можуть мобілізувати. Ця категорія підлягає призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Тому студентів в академвідпустці можуть забрати до армії, якщо вони не мають інших підстав для надання відстрочки від призову.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.