У НАТО зробили заяву щодо закінчення війни в Україні

У НАТО вважають прогноз щодо закінчення війни в Україні невдячною справою. На подолання лінії оборони росіян знадобиться немало часу. Скільки – ніхто не знає. Водночас не виключено, що сторони конфлікту зрештою сядуть за стіл переговорів. Але Україна має вести ці переговори з позиції сили.

У НАТО зробили заяву щодо закінчення війни в Україні – today.ua
Таку думку озвучив у ході свого візиту до Берліна генсек НАТО Єнс Столтенберг.

“Ми знали, що Росія місяцями готувала оборонні лінії – з мінами, з танковими окопами, з великою кількістю оборонних позицій”, – заявив Столтенберг.

Для подолання усієї цієї багатокілометрової смуги перешкод, яка на кожному кроці нашпигована мінами та іншим смертоносним вмістом, українським військовим знадобиться чимало сил і часу. Отже, за всіма прогнозами, війна в Україні триватиме ще дуже довго. Тому союзникам слід налаштуватись на тривалу допомогу Україні, вважає керівник альянсу.

Проте, навіть якщо українська влада зрештою піде на мирні перемовини, то Україні має відігравати у цьому діалозі роль сильної сторони. Отже перед цим потрібно забезпечити їй домінування на фронті та розвинути успіх контрнаступу. Тільки це може гарантувати, що Україна залишиться демократичною і суверенною державою, вважає генсек НАТО.

“Ми повинні бути готовими до довгострокової перспективи. Війни за своєю природою непередбачувані. Що ми точно знаємо, так це те, що те, що відбувається за столом переговорів, нерозривно пов’язане з ситуацією на полі бою”, – заявив Єнс Столтенберг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.