Батькам на замітку: студентам повернуть частину грошей за навчання, що потрібно зробити

Українські студенти можуть повернути гроші, витрачені на навчання.

Студенти українських вишів та коледжів, які навчаються на контрактній основі, можуть повернути частину своїх витрат на навчання за допомогою податкової знижки, передбаченої Податковим кодексом України. Про це пише “Суспільне”.

Процедура повернення коштів за навчання доступна як самим студентам (за наявності офіційного доходу та сплати податків), так і їхнім батькам, подружжю чи подружжю. Заяви про відшкодування за попередній рік можуть бути подані цього року. Важливо відзначити, що дана можливість стосується лише витрат на навчання і не включає витрати на проживання в гуртожитку.

Для отримання коштів за навчання студент має бути громадянином України, мати ідентифікаційний код, не бути приватним підприємцем та навчатися в українському вищому навчальному закладі. Відшкодування не поширюється на додаткові курси чи навчання на військовій кафедрі.

Розмір податкової знижки становить 18% вартості навчання. Необхідно надати низку документів, включаючи паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків, декларацію про майновий стан та доходи, довідку про зарплату, копію договору з навчальним закладом, а також квитанції та інші документи, що підтверджують оплату навчання.

Після подання декларації кошти будуть перераховані на вказану в заяві картку протягом 60 днів. Заяви можна подавати як особисто, так і через законного представника до територіальних органів Державної податкової служби України або до офісу великих платників податків ДПС.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.