Матері привезли тіло загиблого воїна. Коли відкрили труну, сталося неочікуване ВІДЕО

Матері привезли тіло загиблого воїна. Коли відкрили труну, сталося неочікуване.

У село Дриглів Чуднівської громади п’ятого листопада привезли для поховання загиблого військового Романа Богодвида. Проте, коли рідні відкрили труну, побачили, що там — тіло іншого бійця.

За словами матері загиблого воїна Ольги Богодвид, її син Роман захищав Україну 11 днів.

Він був стрільцем-санітаром другого механізованого відділення третього механізованого взводу сьомої механізованої роти третього механізованого батальйону.

На передовій він вивозив поранених бійців із поля бою.

“Четвертого вересня моєму синові вручили повістку. Шостого вересня його забрали у Чернігів. Там він був два тижні. Потім зателефонував і сказав, що його підрозділ відправляють на позицію, і його не буде на зв’язку декілька днів”, — розповіла мама воїна Романа Богодвида.

Жінка показує сповіщення, де написано, що її син Роман Богодвид загинув 28 жовтня 2023 року через влучання російської ракети поблизу Богданівки Бахмутського району.

За її словами, п’ятого листопада його мали поховати, але коли привезли труну, то рідні бійця не впізнали Романа.

“У нього щетина була світлою, із сивиною, а у цього чоловіка — чорна. І нігті у мого сина були інші — круглі. Ми труну знову у морг завезли. Там ще раз дивилися на нього, знявши одяг. У мого сина волосся було на грудях. А у цієї дитини, яка лежала у труні, тіло чисте, біле”, — сказала мама українського захисника.

Вона також розповіла, що, не зважаючи ні на що, вона хоче знайти свого сина — живого або мертвого. Якщо він мертвий, то вона хоче похоронити саме його, а не чиюсь іншу дитину.

Дружина Романа Богодвида Лілія Месникович розказала, що коли привезли труну у їхній дім, то першим зайшов подивитися його брат.

Читайте також  У лікарні, у свій день народження, помер військовий з Франківщини

“Я не могла зайти. А коли брат вийшов із хати, то сказав, що загиблий у труні воїн не схожий на Романа. Потім зайшла я і побачила, що це не Роман. Ми були шоковані. Уявляєте, який у нас був стан”, — сказала дружина загиблого Романа.

Вона також розповіла, що їй передали у пакетику речі, які належали тому воїну, але вона їх не взяла, а передала у поліцію.

“Мені віддали компас побитий, закривавлений, ланцюжок, обручку. Я подивилася на них біля моргу і сказала, що це речі не мого чоловіка. Можливо, їх знайшли на полі бою і от із цією людиною, що в труні, привезли. Мені сказали, що ця обручка була на пальці мого чоловіка, але ми обручки ніколи не носили, хоча й були одружені. Тож, сумніву не було: у труні не мій чоловік. Я віддала ці речі у поліцію — мені чужого не потрібно”, — сказала Лілія Месникович.

За словами сестри Аліни Васін, їхню родину відразу почали запевняти, що на поховання привезли саме загиблого Романа Богодвида.

“Як я могла не впізнати Романа? У нас із ним два роки різниці. Ми з ним виросли разом. І у труні був не він. Коли йому було 14 років, його покусала собака, і у нього шрам на обличчі залишився, а у цієї людини шрамів немає”, — сказала жінка.

Вона також розповіла, що показувала фото брата, яке вона знімала за 14 днів до його загибелі.

“Кажу їм: “Ось мій Роман, а у труні лежить не він. А вони доводять, що то Роман і все. Мама тут стоїть, плаче, горе в нас, а вони нервують, що ми не хочемо хоронити загиблого. А кого ми маємо хоронити? Як ми сьогодні маємо підійти і попрощатися? З ким, якщо ми навіть не знаємо цю людину?”, — розповіла сестра Романа Богодвида.

Читайте також  "Воювати будуть всі": офіцер ЗСУ закликав українців "визнати реальність"

За словами комісара Житомирського Територіального центру комплектації та соціальної підтримки Олега Клока, коли загиблого бійця привезли, то вони труну не відкривали, бачили тільки медичне свідоцтво про смерть.

“Сповіщення надійшло на нього, розумієте. Прізвище, ім’я, дата, рік народження — все збігається”, — сказав Олег Клок.

Заступник начальника з морально-психологічного забезпечення Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Рець розповів, що у цій ситуації спрацював людський фактор.

“Усі процедури, які стосуються доставки тіл загиблих військовослужбовців та їх поховання, відбуваються згідно із нашими документами. Ми керуємося, в основному, інструкцією з організації поховання військовослужбовців. Там все чітко розписано: хто за що відповідає, хто що має зробити, в який час і як. У даному випадку треба розбиратися”, — сказав керівник терцентру комплектування та соціальної підтримки.

Посадовець також додав, що в таких випадках тіло повертається до моргу для зберігання. Рідні пишуть заяву в поліцію для відкриття кримінального провадження за фактом зникнення людини. У рамках кримінального провадження проводиться експертиза ДНК.

Кореспонденти Суспільне намагаються зв’язатися із пресслужбою військової частини, в якій служив Роман Богодвид, щоб отримати коментар щодо цієї ситуації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.