Українці, діставайте прапори! Цей день настав: дату назвали — кінець війни? Перемога вже близько, ось чому!

Захід готовий допомагати Україні стільки, скільки потрібно. Але все одно більшість країн схиляється до того, що конфлікт потрібно вирішувати.

Війна в Україні може закінчитися в середині 2024 року. Вплинути на це можуть вибори в США та небажання країн Заходу затягувати конфлікт. Такий прогноз озвучив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

За його словами, Захід готовий нам допомагати стільки, скільки потрібно.

«Але все одно більшість країн схиляється до того, що потрібно це питання вирішувати. І підтримка України від цього може зростати. Є ймовірність завершення війни. В якому контексті вона буде завершена — це вже наступне питання. А ось сам факт закінчення принаймні активної фази бойових дій так, цілком ймовірно», — сказав Жданов в коментарі українському виданню.

Що стосується ситуації на фронті до кінця 2023 року, то, за словами експерта, через погіршення погодних умов, зокрема осінніх дощів, активні бойові дії в Донецькій області сповільняться.

Жданов вважає, що ситуація на лінії фронту, найімовірніше, внесла корективи в плани командування. Експерт вважає, що головне завдання зараз — утримати ті позиції, які вони займають, і завдавати максимального ураження, особливо логістиці противника, щоб підготуватися до наступного наступу.

«Можливо, якщо будуть створені сприятливі умови, а це можливо за рахунок передачі нам технологічної та ефективнішої зброї, ми будемо проводити наступальні операції на окремих оперативних напрямках», — сказав Жданов.

Варто зазначити, що державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив на важливості продовження підтримки України після заклику до Конгресу затвердити бюджетну допомогу Києву на суму 11,8 мільярда доларів.

Про це він заявив у Twitter (X), коментуючи заяву міністерки фінансів США Джанет Єллен.

Читайте також  Зеленський підписав закон про податки для ФОП

За його словами, Росія розпочала війну проти України та може закінчити її в будь-який момент, вивівши свої війська та припинивши жорстокі атаки.

«Доки вона цього не зробила, Сполучені Штати мають чіткий план дій: допомогти Україні захистити себе, підтримати український народ, а також притягнути РФ до відповідальності», – зазначив Блінкен.

Раніше міністерка фінансів США Джанет Єллен, міністр оборони Ллойд Остін, державний секретар Ентоні Блінкен та директорка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер закликали Конгрес затвердити виділення Україні 11,8 мільярда доларів бюджетної підтримки.

Як відомо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. 11,8 мільярда доларів – це частина з цього пакета допомоги, спрямована на бюджетну підтримку.

Але новий спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо, а «український» пакет розглядався разом з асигнуваннями на безпеку кордону з Мексикою.

Проте, експерт, військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко не виключає, що завершення війни може бути раптовим.

«2023 року війна точно не закінчиться, є сумніви, що вона закінчиться і 2024 року, Скоріш за все, в 2024 році вона перейде в свій завершальний етап, але безпосередньо не закінчиться. Щодо того, якими можуть бути кордони після закінчення війни – це кордони тільки 1991 року», каже Олександр Коваленко.

До цього Олександр Коваленко додає, що він не виключає і раптового завершення війни.

«Це може бути пов’язано з декількома моментами. Наприклад, це може бути пов’язано з тим, що росіяни будуть вимушені тікати з півострова Крим. Це може стати переломним моментом, а в Донецькій та Луганській області не буде сенсу тримати свої позиції», — переконаний він.

Читайте також  Чехія підтримає вступ України в НАТО: Зеленський розповів перші деталі спільної декларації

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.