Кривава подія, що вражає: загибель 20 бійців, яких готували до нагородження

Російська армія завдала удару по українських воїнах 128 бригади із Закарпаття в прифронтовому селі Запоріжжя, яких, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, попередньо може йтися про понад 20 загиблих.

Поранені є й серед цивільних. Трагедія сталась у селі Зарічне Запорізької області.

У соцмережах з’явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі.

Військовий додав, що загинуло “дуже багато” захисників та цивільного населення.

“03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області”.

Про цю інформацію непрямо повідомляє й очільник Закарпатської області Віктор Микита.

“Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо…

Після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр буде розпорядження про вшанування полеглих воїнів”.

Сама 128 бригада наразі не надає ніякої інформації. Журналісти звернулись до ОСУВ “Таврія” за коментарем, але наразі не отримала відповіді.

У мережі обговорюють неприпустимість наказів про шикування великої кількості військовослужбовців у прифронтовій зоні та їх повторення.

“Шикування на прифронтових територіях. Розміщення особового складу в одній будівлі. Або навіть у казармах на ППД. Командування, яке піхоті малює стрілочки на мапі, опускаючись з управління корпусом до управління відділенням. Та багато інших проявів совкового ідіотизму, некомпетентності та злочинного пофігізму, від чого гинуть наші військові. Вже було багато таких історій. На жаль. Без системних змін таких історій буде ще більше.

Читайте також  В Україні зміняться зарплати: у Верховній Раді прийняли закон

Вічна слава вбитим. Довічне — командиру, який організував те чорне шикування”, – пише в телеграмі блогер та громадський активіст Сергій Стерненко.

За інформацією Запорізькою ОВА, 3 листопада “окупанти вгатили ракетою по Зарічному. Внаслідок ворожої атаки поранено 9 місцевих жителів – 4 чоловіків та 5 жінок. Всім оперативно надано необхідну медичну допомогу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.